Malmö FBC vann mot Kais Mora
Montage
Matchrapport

Malmö FBC vände underläge och vann

ANNONS

Malmö FBC låg under inför sista perioden i hemmamatchen i Superligan dam mot Kais Mora. Men laget vände underläget, och vann, med 7-3 (1-0, 0-2, 6-1) i lördagens match i Kirsebergs Sporthall.

– Tycker att vi börjar matchen relativt bra men genomgående i de två första perioderna var att vi tog för få avslut. I tredje bestämde vi oss för att gå rakare och attackera målet tidigare och oftare. Det gav också effekt och till slut vann vi rätt säkert, kommenterade Malmö FBC:s tränare Patric Johansson.

Kais Moras tränare Bruno Lundberg tyckte till om matchen:

– Ja, var skall jag börja. Vi håller Malmö på ett måls avstånd i 41 minuter på grund av hårt jobb och bra positionering i försvarsspelet. Efter att vi gör 3-1 förflyttas av någon anledning vårt fokus till att det blir viktigare att göra 4-1 än att hålla Malmö borta från att göra sitt andra mål. Vår balans är plötsligt totalt frånvarande och de får kontra in fyra mål på fyra minuter och 18 sekunder. Jag är väldigt besviken på våra 19 sista minuter.

Segern var Malmö FBC:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Isa Burgstaller, Maja Ekström, Rebecca Mårtensson, Hanna Simonsson och Silja Sofia Eskelinen, målen för Kais Mora gjordes av Agnes Engberg, Emma Hansson och Daniela Westerlund.

För hemmalaget betyder resultatet fjärde plats i tabellen. Kais Mora är på elfte plats.

Söndag 20 oktober spelar Malmö FBC hemma mot IBF Falun 16.00 och Kais Mora mot IBK Lund borta 15.00 i Lerbäckshallen.

Matchrapporter: Seger för IBF Falun med 7-4 mot Malmö FBC Efterlängtad seger för IBK Lund – bröt förlustsviten mot Kais Mora Malmö FBC vände underläge och vann Storseger för Kais Mora – 7-2 mot Telge SIBK Seger för Kalmarsund hemma mot Malmö FBC

Den här artikeln handlar om: