IBK Lund vann mot Kais Mora

Efterlängtad seger för IBK Lund – bröt förlustsviten mot Kais Mora

IBK Lund har haft en tung period med fyra förluster i rad i Superligan dam. Men hemma mot Kais Mora bröts den tuffa sviten. Det blev 3-1 (0-0, 1-0, 2-1) i matchen i Lerbäckshallen.

Kais Moras ledare Anton Czitrom om matchen:

– Vi gör en bra defensiv insats idag, men tyvärr gör Lund det lite bättre. Nu laddar vi om inför kommande vecka, detta var en sur torsk! Vi orkar inte riktigt komma in på dem, men jag tycker ändå att vi skapar en hel del lägen. Tyvärr är vi inte tillräckligt effektiva och då vi inte gör mål så blir det svårt. Jag tycker att vi jobbar på så bra vi kan och försvarsmässigt gör vi det bra. Vi får analysera helgen och ta med oss det som vi gör bra för det tycker jag att det finns.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Det var först 0.42 in i andra perioden som IBK Lund tog ledningen genom Anna Nilsson framspelad av Ella Hammer.

IBK Lund gjorde två snabba mål i tredje perioden och gick från 1-0 till 3-0, målen av Ella Hammer och Nellie Karlsson. De tre minuterna blev direkt matchavgörande.

Daniela Westerlund reducerade dock för Kais Mora med bara tre minuter kvar att spela och gav matchen liv igen.

Båda lagen har nu en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, IBK Lund med 11–29 och Kais Mora med 14–27 i målskillnad.

För IBK Lund gör resultatet att laget nu ligger på elfte plats i tabellen, medan Kais Mora är på tolfte plats.

IBK Lund tar sig an Telge SIBK i nästa match borta lördag 26 oktober 15.00. Kais Mora möter Thorengruppen hemma söndag 27 oktober 13.00.

Matchrapporter: Efterlängtad seger för IBK Lund – bröt förlustsviten mot Kais Mora IBF Falun vann borta mot IBK Lund Malmö FBC vände underläge och vann Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 5-1 mot IBK Lund Storseger för Kais Mora – 7-2 mot Telge SIBK