onsdagens semifinaler
Moa Gustafsson jublar sekunden efter hon avgjort med ett drömmål
Foto: Tomas Brandt Wangel
SM-slutspel

Drömmål avgjorde suddendramat i semifinalen

ANNONS

Het, hetare, hetast, stekhet, Moa Gustafsson: "jag åkte till Umeå med en enda tanke i huvudet"

KAIS Mora greppade sista halmstrået och reducerade till 1-2 i matcher mot Thorengruppen efter en bragdartad insats uppe i Umeå. Matchen bjöd på allt och lite till framför allt hade den massor av extra allt i form av en viss Moa Gustafsson. Morasnipern låg bakom sex av målen och avgjorde tillställningen med sitt fjärde mål för kvällen när hon gjorde ett drömmål i sudden fram till 8-7.

- Vi gör det bra i nästan 60 minuter, de fick lite momentum i slutet och då var det tungt. Men om jag ska vara helt ärlig så tycker jag att vi är det bättre laget idag, säger matchhjälten till Innebandymagazinet.

Varför är ni det bästa laget idag?

- Vi är en riktig lagmaskin och vi kämpar för varandra. Tidigare i serien har vi varit bra i första perioden och sedan slappnat av känns det som. Men idag körde vi på och vi var effektiva och hade mycket bollinnehav och kämpade bra i försvaret.

Stekheta Moa gjorde 7-4 bara fyra sekunder in i tredje perioden, ett mål som fick Emelie Fällman att kasta in handduken i Thorenmålet. Thorengruppen kastade om i formationerna och spelade på de tio hetaste spelarna för dagen och åt sig sakta men säkert ikapp och kvitterade till 7-7 med en minut och 14 sekunder kvar.  

- Det var ingen jätteskräll att de kvittera, vi vet att de är otroligt skickliga. Men det är starkt av oss att inte ge upp och vi hade gett oss tusan på att vinna idag och då gjorde vi allt för det.

22-åringen från IBF Leksand var helt outstanding på planen och hon gjorde fyra mål och två assist och belönades med en nia i betyg. En väldigt stark nia ska tilläggas men hennes femma var inne på fem mål bakåt och det drog ner betyget.

- Det kändes jättebra och jag åkte till Umeå med en enda tanke i huvudet och det var att vinna matchen. Jag var inte så sugen på att börja med försäsongen redan nu och jag tycker om att spela matcher som gäller något och då är det skönt att jag presterar när det behövs som mest.

Det var inte vilket segermål som helst som hon bjöd på heller i sudden. Hon täcker skott på egen planhalva, vänder spelet blixtsnabbt och tunnlar Cornelia Fjellstedt innan hon håller i bollen iskallt och rundar målvakten och lyfter in bollen i nätet.  

- Först och främst börjar jag med att täcka ett skott och med tanke på att jag är en katastrof på att täcka skott så var det skönt, haha. Sedan kom jag en mot en och då var det bara att peta bollen förbi backen och sedan hålla i och runda målvakten av bara farten. Det var så jäkla skönt!

Var det ditt snyggaste mål i karriären?

- Ja det skulle jag säga, framför allt med tanke på hur viktigt målet var också.

Nu är det reducerat till 1-2 i matcher när semifinalserien vänder hem till Mora igen. Det har bara hänt två gånger tidigare att ett lag vänt ett 0-2 underläge i en semifinalserie och ett av lagen som gjort det är just Mora.

- Vi går självklart för att vända på serien. Vi är fortfarande underdogs men vi var det bättre laget idag och då kan vi vara det på hemmaplan i nästa match också och i matchen efter den. Jag tror att vi kommer fixa det.   

  

TV: Rött kort i SSL-kvalet - ”Rejäl smäll”

Karlstads Johan Palmqvist fick matchstraff 1 mot Djurgården efter den här situationen.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Målfest när Thorengruppen krossade Kais Mora i Thoren Arena Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Du kanske även vill läsa:
Betyg semifinal 3: Thorengruppen-Mora
Plus Betyg semifinal 3: Thorengruppen-Mora
Den här artikeln handlar om: