#ibsilly
Foto: IBF Västerås
Herrettan

Topplaget värvar före detta U19-landslagsman

ANNONS

Gör comeback på planen: "Vill tillbaka till glädjen med att spela innebandy igen"

Efter sina tre år i RIG Umeå valde den Visby-fostrade backen Isac Lindblad att skriva på för SSL-laget Helsingborg. Det blev bara två säsonger i klubben innan han valde att ta en timeout inför årets säsong, och han valde att flytta till Västerås för studier på Mälardalens Högskola vid årskiftet.

Nu gör Lindblad, som funnits med i U19-landslaget, comeback på planen då han skrivit på för IBF Västerås, som varit ett stadigt topplag i division 1 de senaste säsongerna.

– Jag har fått en väldigt positiv känsla, både av spelartruppen och av Gabbe (Gabriel Brandberg, tränare). Det är sköna grabbar som har varit välkomnande från första stund. Ett bra gäng, inte svårt att komma in eller anpassa sig så det är bara positivt och valet blev rätt enkelt till slut, säger han i ett pressmeddelande från klubben.

– Mina förväntningar är att ha väldigt roligt med laget och hitta tillbaka till glädjen med att spela innebandy igen, så som jag hade när jag var mindre. Som alla vet så har man det roligt när man vinner. Jag har pausat nu och efter att inte ha spelat match på över ett år så känner jag mig väldigt sugen på att vara i gång igen. Jag älskar att tävla och spela matcher så det ser jag verkligen fram emot.

Gabriel Brandberg, tränare för Västerås, om sitt nyförvärv:

– Jag tycker det är oerhört kul att Isac valt VIB. För det var faktiskt han som kontaktade oss och kollade om han kunde få komma ner och träna. Sen har vi haft en dialog tillsammans med Isac så att han efter skador med mera skulle kunna hitta tillbaka till innebandyn och han valde att göra det hos oss. Det här visar ändå hur starkt varumärket Västerås Innebandy är i innebandysverige.

– Trots att han inte är så gammal så sitter han inne på värdefull rutin som vi kommer ha nytta av. Sen att han är en person som kommer går bra med övriga i laget är ju såklart också positivt.



TV: Faluns blomstrande #ibsilly: "Gjort klart med tre riktiga tungviktare"

Sportchefen Daniel Dalbjer berättar varför Falun kommer göra SSL:s bästa Silly season i år.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla Fem raka segrar för IBF Västerås – efter 5-4 mot Finspång IBF Västerås utklassade Ledberg på bortaplan

Den här artikeln handlar om: