Semifinal: Storvreta-Mullsjö
Jimmie Pettersson.
Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Nybliven förälder i slutspelstider: "Lite annorlunda denna gång"

ANNONS

Fyrbarnspappan Jimmie Pettersson kan ha spelat sin sista innebandymatch.

Det finns den berömda ”slutspelsbubblan” som många spelare pratar om, som innebär fullt fokus på innebandyn med match varannan dag och lite tid över till annat i livet. En som däremot måste ha fokus på annat i dessa tider är Storvretas Jimmie Pettersson. För en tid sedan blev han pappa till trillingar, och livet som småbarnsförälder kan, som många vet, innehålla både stress och sömnbrist.

- Just nu, med tanke på att trillingarna blev för tidigt födda, så får vi ju hjälpa till med matningen. Så det blir ju upp mitt i nätterna för att mata. Nu har jag ju tyvärr inte spelat så mycket så inte känt av de så mycket. Men annars får man vara proffsig och hitta lösningar, säger Jimmie Pettersson till Innebandymagazinet. 

Han fanns med i Storvretas två första kvartsfinaler mot Växjö, men har därefter inte synts till på planen i de tre andra matcherna. Detta efter ett ”gemensamt beslut” med tränarna. Petterson har för övrigt tidigare erfarenhet av att spela slutspel i en liknande situation. 

- Jag spelade slutspel för två år sen med vår första dotter som var nyfödd då och det gick alldeles utmärkt. Men lite annorlunda denna gång, men som sagt man kan alltid hitta vägar och se positivt på det. 

Kommer du spela något mer under slutspelet?

. Ska jag svara just idag så tror jag tyvärr inte det, men det kan ändras. Men det är som det ser ut just nu.

Pettersson har meddelat att den här säsongen blir hans sista i karriären. Skulle han återvända till planen så hade han fått möta sitt tidigare lag Mullsjö, som Storvreta ställs mot i semifinalen. Han spelade för klubben mellan 2007 och 2015, och medger att det finns känslor kvar för föreningen.

- Jo, men det har jag och det kommer jag nog alltid att ha, jag spelade ju där i väldigt många år och var med på en fantastisk resa. Det känns lite som en andra moderförening. Med det sagt så är det ändå det laget jag hatar mest att förlora mot och vill alltid slå dem.

I slutspelstider uppstår det lätt trashtalk. Vilka av dina tidigare lagkamrater är lättast att reta upp?

- De flesta (som är kvar) är ganska lugna faktiskt, det är ”Sankan” (Jesper Sankell) som har lite temperament. Men han har lugnat ner sig lite med åren också tycker jag. Det finns säkert någon man kan hitta på och reta. Annars får man hitta andra sätt!


TV: Faluns blomstrande #ibsilly: "Gjort klart med tre riktiga tungviktare"

Sportchefen Daniel Dalbjer berättar varför Falun kommer göra SSL:s bästa Silly season i år.

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö

Den här artikeln handlar om: