Foto: Per Wiklund
Superligan

Linköping vill tillbaka till topp fyra

ANNONS

Det här söker Linköping på #ibsilly-marknaden: "Framförallt tittat på..."

Linköping hamnade på en åttonde plats i tabellen och var det sista laget att gå till slutspel. Väl där väntade Kalmarsund i kvartsfinal som tog sig komfortabelt vidare till semifinal efter 4–1 i matcher. Resan till slutspel var lite av en berg- och dalbana enligt Johan Fredriksson, sportchef i Linköping, när Innebandymagazinet pratar med honom. 

– Det har varit toppar och dalar. Vi har gjort bra matcher mot topplagen och svagare mot de andra lagen.

Kalmarsund blev för tunga för Linköping. Spelare som Kevin Haglund och Marcus Johansson i Kalmarsund hade stor show och kombinerade 28 poäng ihop på fem matcher. Desto tyngre gick det för de två tongivande spelarna Martin Karlsson och Matej Jendrisak i Linköping. Karlsson stängdes av i fyra matcher efter en tackling på Kalmarsunds Tim Nyander i match tre och Linköpings lagkapten Jendrisak drabbades av en skada och missade två matcher.

– Det är klart att det påverkar oss att Jendrisak blir skadad och Karlsson avstängd, det är rätt betydelsefulla spelare för våran del. 

Hur tyckte du kvartfinalen mot Kalmarsund var?

– Match två som vi förlorade i sudden på hemmaplan var en liten nyckelmatch tyvärr. Dem är effektivare än oss, vi har fått kriga för vartenda mål och deras mål tycker vi har gått in lite lättare för dem. Vi tyckte att vi kröp närmare och närmare faktiskt, men det räckte inte till tyvärr. 

Istället för att ladda för en semifinal får Linköping börja med sommarträningen tidigare och börja fokusera på kommande säsong. Laget kan bli utan ett par spelare nästa säsong, något som SportExpressen var först med att rapportera om. Schweizaren Dany Känzig ryktas tillbaka till Schweiz, medan finländaren Olli Laine kan vända tillbaka till Finland. Inför säsongen värvade Linköping allsvenska poängmaskinen Viktor Palm från Onyx, men hans SSL-äventyr kan ta slut efter en säsong då han ryktas att gå tillbaka till Onyx.

Linköping ser dock inte bara ut att tappa spelare, utan man har spelare på väg in till laget.

– Det kanske är någon klar för Linköping, men det tänker jag inte säga än. Vi är nära med några spelare, vi har hållit på ganska länge nu. 

Vad är det ni söker på marknaden?

– Vi har framförallt tittat på forwards. 

Linköping är inte nöjda med placeringen i år och har siktet inställt på en högre placering i tabellen. Vad Linköping exakt behöver ändra på inför nästa säsong kan inte Fredriksson ge besked om nu då klubben håller på att utvärderar säsongen som varit, men han tar upp vikten av rätt värvningen som en del.  

– Ibland får man ju träff på värvningarna och ibland får man inte det. Jag har varit med så länge att jag har varit med om både och. Jag har varit med och att få träff på Jendrisak och jag har varit med om att få hit en finne som inte fungerat alls. Jag tror dock att rätt gubbar in så blir det här ganska bra. Vi tycker själva att vi inte behöver så mycket för att det ska bli jävligt bra. 

Vad en realistisk tabellplacering för Linköping är nästa säsong är för tidigt att svara på tycker Fredriksson, men deras målsättning är att vara med bland de bästa.

– Våran målsättning är fortfarande att vara ett topp fyra-lag i Sverige, det finns ingen annan målsättning, avslutar Johan Fredriksson. 


TV: SSL-tränaren minns tillbaka på tsunamin 2004

Faluns tränare Daniel Dalbjer: ”Farsan ramlade genom taket, det var några tuffa minuter"

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: