Hermine Dahlerus har gjort mest slutspelspoäng någonsin och Ellen Bäckstedt leder poängligan just nu.
Foto: Per Wiklund och Magnus C Lydahl
SM-slutspel

Poängligan i slutspelet på damsidan

ANNONS

Poängligan efter tre spelade kvartsfinaler samt topp tio genom tiderna.

Tre kvartsfinalrundor är spelade på damsidan och tre av fyra kvartsfinalserier är redan avgjorda då Thorengruppen slog Malmö med 3-0 i matcher, Pixbo slog Västerås Rönnby och Endre slog Täby. 

Den enda kvartsfinalserien som lever är Sirius mot Mora och där leder just nu Mora med 2-1 i matcher och nästa match spelas nu på fredag. I semifinalerna är det klart att det blir Pixbo som möter Endre och att Thorengruppen kommer möta vinnaren mellan Sirius och Mora. 

Nedan ser du poängligan i slutspelet efter att alla lag spelat tre matcher och i faktarutan ytterligare lite längre ner ser du poängligan i slutspelet genom alla tider. 

Poängligan i Slutspelet SSL Dam  

1. (3) Ellen Bäckstedt Endre IF 7 + 3 10p

2. (2) Oona Kauppi Thorengruppen IBK 4 + 6 10p

3. (1) Veera Kauppi Thorengruppen IBK 5 + 2 7p

4. (109) Sofia Joelsson Thorengruppen IBK 4 + 2 6p

5 (97). Rebecka Jansson IK Sirius FBC 4 + 2 6p

6. (25)  Emma Stenberg Pixbo Wallenstam IBK 3 + 3 6p

7. (20) Wilma Johansson Endre IF 3 + 3 6p

8. (6) Moa Gustafsson KAIS Mora IF 3 + 3 6p

9. (7) Cajsa Elm Pixbo Wallenstam IBK 2 + 4 6p

10. (21) Anna Jakobsson Endre IF 4 + 1 5p

Siffrorna inom parentes är vilken plats de slutade på i poängligan i grundserien. Sofia Joelsson missade nästa hela grundserien på grund av en korsbandsskada och hon hann bara spela de fyra sista matcherna, därav henens låga placering. tittar man på övriga namn i toppen så är det idel bekanta poängmakare förutom Sirius Rebecka Jansson som toppat formen rejält och varit stekhet i slutspelet. 

- Jag tror det beror på att jag känner mig trygg i mitt eget spel och spelar med ett självförtroende som jag hittat tillbaka till, sa Jansson till Innebadnymagazinet tidigare i veckan om slutspelssuccén. 

Noterbart är även att Thorengruppen har hela sin förstakedja med på plats 2-4 och Joelsson stod över den senaste matchen men fick lägga en straff och satte självklart den. Denna superkedja kallade den före detta förbundskaptenen Kent Göransson för en av de bästa kedjorna genom tiderna, när han tippade hur kvartsfinalerna skulle sluta.  

- Det är kul att höra och både Veera och Oona är två av världens bästa spelare. Det är väldigt kul att spela med dem och vi hittar varandra väldigt bra. Vi tänker innebandy på samma sett och då är det väldigt lätt att spela tillsammans. Även om man är bra spelare så behöver man inte passa ihop men det gör vi verkligen. Vi är helt klart en målfarlig formation men om vi är den bästa någonsin är svårt för mig att svara på. Men vi är riktigt bra tillsammans det är vi, sa Joelsson till Innebandymagazinet efter att Thorengruppen blivit klara för semifinal. 

I faktarutan nedan så hittar vi de spelare som gjort flest slutspelspoäng genom tiderna och på topp tio hittar vi bara två nu aktiva spelare. Det är Moa Tschöp och Anna Jakobsson där den första förvisso inte spelat något i årets slutspel på grund av personliga skäl och den andre närmare sig en milstolpe då hon bara har tre poäng kvar till 100 slutspelspoäng. På tionde plats hittar vi Sveriges förbundskapten Åsa "Kotten" Karlsson. 


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

FAKTA

Flest slutspelspoäng på damsidan

  • 1 Hermine Dahlerus 103 + 78 181p
  • 2 Anna Wijk 68 + 95 163p
  • 3 Emelie Lindström 65 + 72 137p
  • 4 Victoria Wikström 50 + 79 129p
  • 5 Moa Tschöp 55 + 62 117p
  • 6 Therése Karlsson 60 + 53 113p
  • 7 Carina Rosell 70 + 36 106p
  • 8 Sara Kristoffersson 55 + 50 105p
  • 9 Anna Jakobsson 63 + 38 101p
  • 10 Emelie Wibron 51 + 44 95p
Den här artikeln handlar om: