Slutspel 2021
Foto: Tomas Brandt Wangel
SM-slutspel

Thorengruppen är klara för semifinal

ANNONS

Thorengruppen blev det första laget att ta sig till slutspel efter tre raka vinster mot Malmö.

Seriesegrarna Thorengruppen är första laget som är klara för semifinal efter att ha besegrat Malmö med 7-4 på måndagskvällen och totalt 3-0 i matcher.

- Vi är det bättre laget och idag gjorde vi verkligen jobbet. Vi tog backchecken, vi täckte skott, vi gjorde jobbet för varandra och vi sköt mycket mer idag än tidigare. Det orkade inte Malmö stå emot helt enkelt, säger Sofia Joelsson till Innebandymagazinet.

Joelsson stod för övrigt för en helt felfri prestation då hon gjorde ett mål på ett skottförsök. Då bör det nämnas att hon satt på bänken hela matchen förutom att hon fick förtroendet att lägga en straff i mitten av andra perioden. Precis som i den senaste straffläggning lagen emellan i helgen dundrade hon upp bollen i Tiltu Siltanens vänstra kryss fram till 4-1.

- Det var kul att få förtroendet och slå straffen. Jag vilade idag eftersom det blev lite väl mycket speltid nere i Malmö senast. Vi ville vara på den säkra sidan eftersom jag precis kommit tillbaka från en korsbandsskada och det gick ju bra för de som var på planen levererade ju.

Thorengruppens sniper har varit i en ruskig form sedan hon kom tillbaka och hon har gjort mål i samtliga sju matcher hon har spelat. Totalt har hon gjort 16 poäng på hittills och då har hon klivit av i flera matcher.

- Jag skulle säga att jag är i bättre form än någonsin. Jag känner mig mer vältränad och jag har fokuserat mycket på konditionen under rehaben. Jag orkar mycket mer nu och då tar jag bättre beslut också. Jag har även kört väldigt mycket klubba och boll, jag har varit nere på varje träning och lekt med bollen i pauser och så och tränat på straffar och haft kul.

Hur pass bra är statusen på ditt knä är du helt återställd eller när spelar eller har du några känningar?

- Jag har inga känningar i knät eller så utan jag känner mig 100% återställd. Men det är tufft spelschema nu så då är det bra att vila lite och ta hand om knät ordentligt. Men på planen tänker jag ingenting på knät när jag spelar.

Ni slår ut Malmö med 3-0 i matcher, varför är det ni som går vidare?

- Jag tycker att Malmö gör det bra, de har steppat upp en hel del och de spelade hårt och jobbade för varandra. De spelade slutspelinnebandy helt enkelt. Men vi är det bättre laget och vi har tre starka femmor och de har bara en. Så vi malde ner dem med bredden och vi hade även spetsen som avgjorde matcher. Det var skönt att vi vann idag så vi slapp åka ner en gång till till Malmö.

Inför matchserien så hade vi Kent Göransson som expert och han sa in sin analys att Joelsson och systrarna Kauppi kan vara en av innebandyhistoriens bästa kedjor någonsin. Ett påstående som Joelsson har svårt att bemöta och sia om det är den bästa kedjan någonsin. Men hon håller med om att de är riktigt riktigt bra.

- Det är kul att höra och både Veera och Oona är två av världens bästa spelare. Det är väldigt kul att spela med dem och vi hittar varandra väldigt bra. Vi tänker innebandy på samma sett och då är det väldigt lätt att spela tillsammans. Även om man är bra spelare så behöver man inte passa ihop men det gör vi verkligen. Vi är helt klart en målfarlig formation men om vi är den bästa någonsin är svårt för mig att svara på. Men vi är riktigt bra tillsammans det är vi.


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: