Endre-Täby 7-5 (3-0 i matcher)
Anna Jakobsson svarade för ett mål i dagens match.
Foto: Magnus C Lydahl
SM-slutspel

Endre gick rent i kvartsfinalen: "Trodde att det skulle bli fem matcher"

ANNONS

Besegrade Täby-spöket och avancerade till första semifinalen på sex år.

Det som på förhand målades som en av de jämnare kvartsfinalserierna, mellan trean Endre och sexan Täby, blev en ganska komfortabel resa för gotländskorna. 3-0 i matcher var det nog få som spådde på förhand, då Täby varit ett stabilt och bra slutspelslag som dessutom slagit ut just Endre de tre senaste slutspelen (alla i kvartsfinal).

Semifinalplatsen säkrades ikväll efter en 7-5-vinst hemma i ICA Maxi Arena. Endre gick in i slutperioden med underläge (3-4), men tog ledningen när lite mer än halva perioden var spelad. Täby kvitterade kort därpå innan Anna Jakobsson och Ellen Bäckstedt spikade slutresultatet. 

- Det var mycket kamp. Vi har ett domarpar som tillåter väldigt, väldigt mycket. De vill knappt blåsa. Det blir kamp därefter och inte så mycket finlir. Jag tappar hur mycket boll som helst, men det är bara att fortsätta kämpa för det är det som avgör idag, säger storstjärnan Anna Jakobsson till Innebandymagazinet efter matchen.

I herrarnas slutspel har domarkritiken stundtals haglat där en del tycker att domarna ska släppa på mer, vilket de gjorde i dagens match.

- Jag vet inte om det bara är beröm (skratt), jag tycker de kan blåsa om det är spelförstörande grejerna. Det är deras sätt att döma och de bestämmer, då får man rätta sig in i ledet, säger Jakobsson. 

Hur känns det att äntligen ha slått ut Täby och därmed skrämt i väg det spöket?

- Jag har inte mött Täby så mycket i slutspel! Det är mest de andra spelarna i laget som gjort det, så jag är inte så van med att de ska vara ett spöke.

Vad är det som gör att ni går segrandes från den här matchserien?

- Det gick lite väl enkelt kanske, den första matchen (vinst 10-2). Vi var väldigt påslagna och taggade. Sen har de gjort det bra i de här två matcherna som varit nu på slutet! Framförallt idag, de är effektiva, spelar slutspelsinnebandy, backar hem och går rakt på mål när de väl går. De får ut mycket av det, vi har det kämpigt.

3-0 I matcher. Gick det enklare än vad ni trodde?

- Vi trodde att det skulle bli jämna matcher, alla fem – kanske att det blev 3-2 i matcher. Men jag vet inte, jag trodde ju ändå att vi skulle vinna. Det är lätt att vara kaxig efteråt! Jag tycker vi är ett bättre lag än Täby.

Endre är nu redo för sin första semifinal sedan 2015/16. Då slogs man ut av Pixbo, som även blir årets motståndare i det sista hindret för att nå SM-finalen.

- De har verkligen imponerat och det är ett jättebra lag. Likt oss har de väldigt många som kan kliva fram och avgöra och producera. Samtidigt som de är rutinerade och har ett tryggt grundspel, men vi har otroligt bra taktiskt kunnande. Både i laget men framförallt hos tränaren, så jag tror vi kommer hitta lösningar på det. Det kommer bli täta matcher, men det känns bra!

Endre har som vanligt ett slagkraftigt lag men frågan är om man inte har den bästa truppen på lång tid. Veteraner och storstjärnor som just Jakobsson, Corin Rüttiman och Stephanie Boberg blandas med stjärnskott som Wilma Johansson och Ellen Bäckstedt. 

Hur står sig denna upplagan av Endre mot de tidigare?

- Det är jättesvårt att göra den bedömningen men den här är väldigt stark. Vi har väldigt bra bredd, skulle jag vilja säga. Många kliver fram och gör mycket viktiga saker. Det är inte alltid klockrent vilka spelare vi ställer på banan när vi är tvungna att gå ner på folk. Det är väldigt kul och det är hög konkurrens samt bra stämning i laget. 


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre

Den här artikeln handlar om: