Kvartsfinal: Dalen-Mullsjö (2-2)
Foton: Per Wiklund
Superligan

Så ska Mullsjö vända matchserien: "Det ska vi ändra på idag"

ANNONS

Match fyra i kvartsfinalserien mellan Dalen och Mullsjö går av stapeln ikväll, kl 20.00.

Efter en stabil 6-3-vinst i första kvartsfinalen mot Dalen så har Mullsjö förlorat två matcher i rad mot Umeålaget: Borta med 8-4 och hemma med 7-5. Nu får man chans till revansch i kvällens match som spelas på bortaplan.

Mullsjös trupp befinner sig på ett hotell i Härnösand, ca 2 timmar från Umeå.

- Vi åkte upp lite senare igår, vid lunch, så vi stannade till lite innan Umeå. Det är bara innebandy just nu! Efter matchen blir det att åka hem för återhämtning, och sedan är det ny match på söndag, säger Mullsjö-målvakten Jonathan Larsson till Innebandymagazinet.

- Vi har fått lite mer ledigt nu, förra matchen var ju i tisdags. Men det är inte mycket ledighet, det är mycket innebandy. Det är roligt! Jag trivs med det, det är kul med tighta matcher. Sen sliter det kanske mer på utespelarnas kroppar än på min som målvakt.

Han bor ihop med Anton Hedin, en rumskamrat han kallar för ”arbetsnarkoman” då han enligt Larssons utsago jobbat från minut ett sedan de kom in på hotellet. 

Hårt jobb kommer också krävas på själva planen, då man alltså ligger under med 2-1 i matcher.

- Matchserien har varit ganska väntad. Är vi påkopplade och gör det vi ska så vinner vi matcherna, men deras press-spel ser jättebra ut vid minsta lilla okoncentration hos oss. Det är väl det som hänt de två senaste matcherna, vi har gått lite i deras fälla. Första matchen var lite annorlunda, då gjorde vi det lätt för varandra. De två senaste matcherna så har vi satt varandra i skiten, och det ska vi ändra på idag.

Nu är ju Dalen ett bra lag, men tycker du att ni har gjort dem bättre än vad de i själva verket är?

- Dalen är ett bra lag, det är alla lag som gått till slutspelet. Men de behöver inte se såhär bra ut tycker jag. Vissa av våra mål vi gör ser jätte-enkla ut, men det är samma med deras. Det handlar om att lösa deras press, hjälpa varandra och inte sätta oss i skiten. Vi ska våga spela framåt.

Många matchserier i herrarnas slutspel har varit fyllda med hets och omdiskutabla situationer. Mullsjö-Dalen har haft något mindre av den varan, något som Larsson också har upplevt.

- Det har varit ganska lugnt faktiskt, i alla fall nere hos mig. Det är ett ganska tråkigt lag Dalen, faktiskt. Nu är inte jag den bästa på att prata heller, men det har inte varit så mycket heller. Förvånansvärt lugnt, och det gillar inte jag. Det är kul när det smäller! 

Det som däremot satt krydda på matchserien har varit Mullsjös hemmapublik. En klack på åtta personer har skapat bra stämning under de två matcher som spelats i Nyhemshallen.

- Det är skönt, man har inte varit bortskämd med det direkt. De lyfter en flera snäpp! Man vet om att de suttit hemma och kollat men det är helt annorlunda när de är här. Det räcker med åtta personer för att få till ett tryck, det såg man redan i första matchen när vi kör över Dalen. Det (avsaknaden av publik) drabbar oss mest av alla, om vi jämför med Dalen där det inte är något drag på läktaren direkt.


TV: Otroliga resan från juniorlaget till ordförande i Pixbo som 21-åring

Förebilden Henrik Berndtson tipsar: Så kan du göra en karriär inom och med hjälp av innebandyn

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: