Fredagens kvartsfinaler
Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Proppen ur när Storvreta körde över Växjö

ANNONS

Storvreta tryckte gasen i botten och gick upp till en 3-1 ledning i matcher mot Växjö.

Efter tre siffermässigt jämna kvartsfinaler mellan Växjö och Storvreta drogs proppen ur under fredagskvällen och Storvreta körde över Växjö med hela 10-3 och gick upp till en 3-1 ledning i matcher.    

- Det kändes lite mer kontrollerat idag än tidigare matcher. Spelet var ungefär det samma men vi täppte till bättre och vi gjorde de sakerna som vi skulle göra lite bättre än vad vi gjort tidigare, säger Henrik Stenberg till Innebandymagazinet.

Vad är det som ni gör bättre idag då?

- Vi bjuder inte på lika många kontringar, de har fått det lite väl bekvämt när vi slappnat av lite tidigare, helt i onödan.

Med tanke på dagens storseger, har ni hittat nycklarna nu till hur ni ska besegra Växjö och dansa vidare till semi?

- Vi har haft nycklarna från start och det har bara varit tillfälligheter och slarv som gjort att vi inte dragit ifrån mer. Vi har städat bort dem bättre och bättre match för match. Så nycklarna har vi haft hela tiden men det gäller att vi använder dem också.

Storvretaikonen är inne på sin sista säsong och efter att bara ha gjort en poäng de tre första kvartsfinalerna blev det en rejäl islossning idag. Tre mål och en assist noterades på 30-åringens konto.

- Det kändes skönt och dagens match var lite mer fartfylld, det var inte så stillastående och tillknäppt och sådana matchbilder passar mig bättre.

Stenberg är inne på sin fjortonde SSL-säsong och i grundserien noterades han ”bara” för 13 poäng på 17 matcher. All time low både när det gäller poäng och antal matcher. Så hur är det med kroppen och formen egentligen?

- Formen och kroppen speglar väl det jag presterat. Jag har hållit en stabil nivå för att inte påfresta kroppen för mycket och bara gjort vad som krävts. Men nu börjar jag steppa upp lite igen för de här veckorna är ju egentligen den enda som betyder något på hela året. Så nu ska jag krama ur det sista.

Har du koll på hur många slutspelspoäng du har gjort?

- Det har jag faktiskt ingen koll på men jag har spelat cirka 15 år och då borde jag väl ha gjort runt 160 poäng i slutspelet.

En väldigt imponerande gissning med tanke på att han faktiskt har gjort 85 mål och 73 assist. 158 poäng är den femte bästa poängskörden genom tiderna i slutspelet och han har bara en poäng upp till den före detta lagkompisen Hannes Öhman.

- Haha, se där det är var ju ändå bra gissat. Det är ju lite kul och honom måste jag ju se till att peta ner så fort som möjligt.

Finns det något som talar för att Växjö skulle vända detta eller är ni redan klara för semifinal?

- Nä ingenting skulle jag säga och det är väl just det som gör att vi skulle kunna strula till det. Nu ska vi åka lite buss, sova och sedan träna och sedan ska vi spela igen och gå vidare till semi.


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: