Lindås vs Karlstad
Svenska Superligan Kval SSL PO 1

Är detta Sveriges hetaste rivalitet just nu?

ANNONS

Lindås vs Karlstad har blivit den stora snackisen i årets Allsvenska.

Mullsjö-Jönköping, AIK-Djurgården, Storvreta-Falun, Lillån-Örebro…listan på rivaliteter i svensk elitinnebandy på herrsidan kan göras lång. Från och med den här säsongen kan ytterligare en match läggas till på den heta listan: Karlstad-Lindås.

Som de flesta känner till så är det ingen geografisk rivalitet som ligger bakom, då det skiljer ca 25 mil mellan Göteborg och Värmlands huvudstad. Nej, det är på planen allt har skapats. Lindås och Karlstad har spelat många heta toppmatcher i Allsvenskan genom åren, och under årets säsong har hetset tagit fart ordentligt

Startskottet var matchen som spelades i början av februari, då i Göteborg. Efter lite gruff på planen sprang Lindås Enis Medjedovic In på planen och knuffade två Karlstad-spelare, varav Simon Sjögren var en.

- Enis är frustrerad och hoppar onödigt in från bänken och knuffar till Sjögren i Karlstad på axeln. Detta tar vi naturligtvis starkt avstånd ifrån och Enis är väldigt ångerfull. Dock är Sjögren rutinerad och slänger sig, samtidigt som han tar sig för ansiktet och domarna sväljer även detta skådespeleriet med hull och hår likt tidigare situationer i matchen, sa Lindås tränare Fredrik Oredsson till Innebandymagazinet efteråt.

Medjedovic, som fick matchstraff 3 för sina handlingar, berättar om hur rivaliteten startat:

- Vi mötte dem i Karlstad först och den matchen blev rätt lugn. Det var jämnt ändå, en värdemätare. Så det var lugnt tills vi kom hit då i serielunken. Då åker jag på en M3:a och den matchen är hetsig rakt igenom. Men jag tror inte det hade blivit så hetsigt om vi hade haft ett rutinerat domarpar. Efter den händelsen har det byggts på, både på plan och på sociala medier. Jag tycker det är kul, det blir en extra stämning. Man har ju inte pratat så mycket om de andra kvalmatcherna, säger Medjedovic till Innebandymagazinet.

Rivaliteten skulle ta ny fart i onsdags. Lagen möter varandra i kvalet till Superligan och match ett vann Lindås. Returmötet, som spelades i Göteborg, avgjordes i sudden då Karlstads Jesper Colling gjorde det avgörande målet. Situationen efter blev minst sagt omdiskuterad då Simon Sjögren, spelaren som blev knuffad i grundseriematchen, firade starkt framför Lindås bås samt målvakt Oskar Adler. En situation ni kan se i spelaren ovan.

- Jag vågar inte reagera så mycket längre. Jag fick ju fyra matcher till slut efter min M3:a. Alla blir ju förbannade och vi ville att domarna skulle göra något åt det direkt, då matchen fortfarande var igång, säger Medjedovic.

- Han drog en anmälning på det, men jag tror inte det blir något på det. Men man hoppas ju att karman biter honom i arslet och att vi vinner på söndag.

Hur beter ni er själva på planen, enligt dig?

- Vi är väl inga änglar heller. Men att stå och håna mot ett bås…både han (Simon Sjögren) och Adam Colling sprang ju 2-3 varv runt vårat bås när de avgör. Han ställer sig en meter från vårat bås och hoppar sedan i Adlers ansikte. Jag tycker det ska vara hetsigt och sånt men det var kanske lite överdrivet. 

På sociala medier har situationen diskuterats flitigt. En del tycker det är härligt hets och känslor, medan andra ansåg att Sjögren gick över gränsen.

- Jag tycker om hetset, det ska vara så. Hela serielunken har varit konstigt, vi har inte haft någon publik och det är svårt att tagga till. Men när det blir så här, då kokar det i omklädningsrummet. Det är mycket lättare att komma in i matchen och taggningen finns, säger Medjedovic.

Den sista och avgörande matchen i play off 1 spelas på lördag. 

- De började jävligt piggt senast, första 10, men orkade inte. De försökte rida på den vågen som vi gjorde när vi var i Karlstad. Vi var där, började alert och hade 6-0. Båset var fantastiskt och energin bara flödade. Då skulle de kopiera det i lördags men det klarade de inte. De kommer kanske hålla på i en period och gå upp på oss, men sen kommer vi ta kontroll på matchen och vinna! 

- Det är jag 100 procent säker på.

Foto: D-Foto


TV: Spelet bakom innebandyns succéavtal med TV4

Henrik Berndtson om innebandyns revansch efter stora misstaget med SVT: ”Det var fullständigt hål i huvudet”

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK

Den här artikeln handlar om: