Bråket i Allsvenskan
Foto: D-foto
Allsvenskan södra

Lindås om storbråket med Karlstad

ANNONS

"Sjögren är rutinerad och slänger sig, samtidigt som han tar sig för ansiktet och domarna sväljer även detta skådespeleriet med hull och hår"

Helgens stora snackis i allsvenskan var toppmötet mellan Lindås Rasta och Karlstad. Ett toppmöte som innehöll massor av mål men även väldigt många utvisningar. I tredje perioden utdömdes sju utvisningar varav ett matchstraff på hemmalagets Enis Medjedovic.

Gästernas Simon Sjögren tacklade omkull Lindås Fabian Österman efter avblåsning vilket fick Lindåsspelarna att rusa in på planen och Enis Medjedovic knuffade ner två Karlstadsspelare i backen. Bråket utmynnade i att Medjedovic åkte på ett matchstraff 3 samt att Karlstadsspelarna Simon Sjögren och Jesper Colling åkte ut två minuter för hårt spel. Bråket blev under gårdagen en viralsnackis på sociala medier där många hade olika syn på det inträffade.

- Det är spännande med sociala medier och vilka svängar det tar. Det var lite tjafs och en överreaktion, inte något bråk på långa vägar. Vår spelare får en sen tackling i situationen vilken det blir en reaktion på, säger Lindås tränare Fredrik Oredsson till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Enis är frustrerad och hoppar onödigt in från bänken och knuffar till Sjögren i Karlstad på axeln. Detta tar vi naturligtvis starkt avstånd ifrån och Enis är väldigt ångerfull. Dock är Sjögren rutinerad och slänger sig, samtidigt som han tar sig för ansiktet och domarna sväljer även detta skådespeleriet med hull och hår likt tidigare situationer i matchen. Det är synd att inte situationen filmades klart på webbsändningen men tur att det finns andra bilder som visar situationen.

Se den aktuella situationen i klippet nedan. 


Lindåstränare menar på att karlstadspelarna filmar rätt så rejält och att bilderna nedan visar på att Enis knuffar Sjögren på axeln och efter att Sjögren legat och rullat runt och haft ont i ansiktet så hade han inga problem med att resa sig upp och håna Enis när han åkte på matchstraff. Kolla in Daniel Lundgrens bilder från situationen. 

   

Vad tycker du om följderna efter situationen med ett matchstraff för er och två utvisningar för Karlstad?

- Om det är matchstraff för att vår spelare går in från bänken till situationen är det korrekt dömt. Men något är fel under matchen om vi har fler utvisningar idag än totalt sett på de 15 tidigare matcherna. Från toppen till botten i fairplayligan. Ingen bra dag på jobbet helt enkelt.

Trots alla utvisningar under matchen och bråket i slutet så tycker Lindåstränaren inte att det var något fult spel på banan utan han menar på att det var bedömningsnivån som inte höll måttet.

- Det var en av de snällaste matcherna dessa lag har spelat mot varandra. Både vi och Karlstad kunde gemensamt bara stå och roas åt denna fars som spelades upp. Det kom utvisningar från höger och vänster och jag vet inte ens om gubbar kom in rätt när de skulle heller vid mål och efter utvisningar. Domarna har säkert framtiden för sig men det var inte rätt av förbundet att ge dem en toppmatch direkt. Bara bryta ihop och komma igen för alla iblandade.

Vad säger du annars om matchen i sin helhet?

- Jag tycker det är synd att varken vi eller Karlstad får chansen att tävla om det. Men sett till 60 minuter så är även Karlstad mer påkopplade idag, så jag vet inte om resultatet blivit annorlunda i slutändan oavsett, men det hade blivit en roligare match med mer intensitet och härligare innebandy. Men som sagt, vi alla gjorde så bra vi kunde och det är många involverade som haft bättre dagar på jobbet. Vi inkluderade i allra högsta grad.

Tack vare förlusten med 8-13 mot Karlstad så gick Warberg om Lindås i tabellen och tog över andra platsen. Men det är superjämnt i toppen under Karlstad som har 37 poäng, Warberg, Lindås och Lagan har alla tre 31 poäng och utanför kvalstrecket ligger Lerum på 30. Men redan ikväll kommer tabellen kastas om då Lindås möter Warberg borta.

- Visst är det härligt! Jag tycker det är starkt av både oss, Warberg och Karlstad att vara där vi ska vara detta coronaår. Och det ska bli riktigt roligt att åka ner till Warberg idag och få ny chans att tävla! Övertygad om att vi tre kommer att knyta ihop säcken i slutändan och sen om det är Lagan eller Lerum som följer med oss till ett kval är av akademisk betydelse.

Enis Medjedovic missar dock kvällens toppmatch då hans matchstraff 3 automatiskt genererar en matchs avstängning plus en utredning som kan innebära en lägre avstängning. 


TV: "Blivit farligt senaste tiden"

SSL-forwarden Andreas Stefansson om farliga utvecklingen i svensk innebandy: "Alla ska stöpas i samma form"

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK

Den här artikeln handlar om: