SSL-kval: Karlstad-Lindås Rasta 16.00
Albin Jansson
Foto: Per Wiklund
SSL-kval

"Absolut möjlighet att rubba Karlstad i bäst av tre"

ANNONS

Albin Jansson ser fram emot play off efter en längre grundserie än tänkt.

Lindås åkte ur SSL 2019. Sedan dess har man inte varit uppe i högsta serien igen. Förra året hade man goda chanser att ta sig upp då man slutade trea men på grund av pandemin så spelades ju aldrig nåt kval, utan laget såg serievinnarna Fagerhult ta sig upp direkt.

I år slutar man återigen trea och får för första gången sen degraderingen chansen att ta sig upp hela vägen. Man ställs inför Karlstad i första kvalrundan och Lindås forwardsstjärna Albin Jansson är taggad.

– Det är kul att spela matcher som äntligen betyder nånting på riktigt efter en säsong som egentligen är... halvdassig från vår sida, det är svårt att komma upp i nivå känns det som. Det är ju inte så lätt att tagga till och känna att det betyder nånting, det blir rätt många försäsongsmatcher många gånger, säger Jansson till Innebandymagazinet.

Han menar att avsaknaden av publik har spelat en stor faktor till känslorna över årets seriespel.

– Nej men det tror jag väl att så är fallet. sen tror jag väl att alla känner det. Så vi har väl ändå av situationen som blivit så har vi ändå lyckats helt klart godkänt i och med att vi går till kval.

– Målsättningen har hela tiden varit att gå till kval. Att vi kom etta eller fyra har inte vart det som är det viktigaste. Sen självklart satsade vi på att vinna serien, det kan man inte sticka under stolen med men vi är nöjda med en tredjeplats och känner att vi har absolut möjlighet att rubba Karlstad i bäst av tre, och sen får man se. 

Du som varit med i Lindås några år, vad säger du om laget som gick upp 2017/18 och årets lag?

– Det är två helt olika upplagor egentligen. Vi har några spelare från den tiden men det mesta är nytt och det är väldigt ungt och fräscht, det är fart och fläkt. säger Albin Jansson.

Ni är inte så många från den tiden kvar va?

– Nej, vad kan vi vara, en fyra, fem stycken? Inte mycket mer än så skulle jag säga.

– Men Lindås som förening har gjort ett omtag och vill satsa ungt och utbilda spelare och hela den biten. Det är ganska kul att vara med som relativt gammal eller vad man ska säga, fortsätter Jansson.

Känner du dig gammal?

– Ja, man känner sig gammal ju. Jag gör väl min tionde eller elfte säsong i Lindås A-lag så det känns som man varit med väldigt länge.

Vad tänker ni på när ni möter Karlstad, vad blir jobbigast att möta med dem?

– Oj, nä men det är alltid roliga matcher. Det är mycket känslor och vi känner varandra ganska bra. De vet våra styrkor och vi vet deras styrkor så det handlar väl om att försöka ta ner deras förstafemma så mycket som möjligt, de har ju duktiga bröder, men även andra spelare.

Jansson håller med om att värmlänningarna i år har fått en större bredd än man har haft tidigare. 

– Ah men så är det ju absolut. Framförallt förr om åren så var det ju fick man stopp på Adam så vann man matcherna. I år har de ju haft en helt annan bredd och framförallt i slutet, då har de ju visat att det finns andra spelare som kan kliva fram, avslutar Albin Jansson.


TV: ”Herrallsvenskan skulle inte heller ha spelat"

Lockerud Mariestads tränare Mickael Fredriksson kritisk till att herrallsvenskan fick fortsätta spela men inte damerna.

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK

Du kanske även vill läsa:
Kaptenen sugen på kvaldramatik: "En liten revansch"
Kaptenen sugen på kvaldramatik: "En liten revansch"
AIK-stjärnans passning till kvalmotståndet: "De har allt att förlora"
AIK-stjärnans passning till kvalmotståndet: "De har allt att förlora"
Holtz: "Från första till sista pjäs är Hagunda laddad"
Holtz: "Från första till sista pjäs är Hagunda laddad"
Den här artikeln handlar om: