Magnus Jansson (mitten) täcker skott mot Visby i december
Foto: Magnus C Lydahl
SSL-kval

AIK-stjärnans passning till kvalmotståndet: "De har allt att förlora"

ANNONS

AIK:s backbjässe Magnus Jansson är tydlig med var favoritskapet ligger inför dagens drabbning mot Hagunda.

13.00.

Då inleds AIK:s äventyr mot SSL. Första rundan ställs stockholmarna mot Hagunda på hemmaplan i Solnahallen.

– Det känns väl bra tycker jag, säger Magnus Jansson till Innebandymagazinet.

Ni kliver in med bästa möjliga känsla?

– Ja absolut, helt klart. Vi har väl känt att vi har stegrat formen liksom inför det här, på nåt sätt har vi under den här tiden fått en känsla av att... målsättningen har väl alltid varit att bara ta oss till kvalet och man har verkligen känt det och när vi har fått det nerpräntat så känns det liksom som att vi nästan har varit där redan. Det är inget mål som är färdigt, utan det är väl nu det börjar lite, det är den känslan man har.

Jansson värvades till AIK inför säsongen från Växjö och får sägas vara ett högst meriterat nyförvärv, efter sina SSL-säsonger i dels Växjö men också Granlo BK.

Vad tycker du om din säsong i Allsvenskan då?

– Det har varit en svår säsong måste jag säga. Både med allt runtomkring och... spelet i allsvenskan skiljer sig lite. Det blir lite nytt tänk där, framförallt att vara på plats hela tiden och så där. Det är sjukt många bra innebandyspelare i den serien och känslan har väl varit lite att man snackat ner den lite innan men när man väl spelat i den vet man ju det att det är en tuff serie. Och i år har det varit så extremt jämnt i den norra serien också, man har plockat poäng av varandra. Men personligen så är det väl som laget, det har väl varit lite upp och ner, men med stegrande form skulle jag väl säga, säger Magnus Jansson. 

Hagunda och AIK kliver in med starkt uppåtgående trender bägge två, men för Jansson är det tydligt vilka som är favoriter i mötet.

– Jo men de är väl storfavoriter på pappret, de (Hagunda) har allt att förlora skulle jag säga. Sen är det ett lag som vi har slagit två gånger i serien, sen är det ju nya förutsättningar nu och det kommer inte ha så stor betydelse vad som hände i serien där utan nu står vi alla på noll och vi ska upp på två segrar.

Är det några särskilda spelare du tänker på?

– Nej, det har jag väl ingen speciell känsla för utan det känns som ett skickligt lag som spelar boll liksom och som vill styra matchbilder och så där, det är väl laget Hagunda vi får se upp med, säger Magnus Jansson.

Vad blir viktigt för er att lyckas med i matcherna?

– Jag tror det är att sätta en defensiv som kommer hålla, sen är det powerplay, box play, special teams kommer ju bli väldigt viktigt. Och sen tror jag det är, att vara här och nu, gilla läget. Det är nu allt ska avgöras, inte vänta på nånting och det är imorgon (läs idag) först och främst och det gäller att vinna en match, göra minst ett mål mer än motståndarna. Mycket klassiska saker men jag tror verkligen vi kommer dit genom att gilla läget och hitta glädjen och vilja vara där och bidra och avgöra liksom.


TV: ”Herrallsvenskan skulle inte heller ha spelat"

Lockerud Mariestads tränare Mickael Fredriksson kritisk till att herrallsvenskan fick fortsätta spela men inte damerna.

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5

Du kanske även vill läsa: AIK-tränaren: "Om de är som björnar så är vi som tigrar" Den här artikeln handlar om: