Foto: D-Foto
SSL-kval

Kaptenen sugen på kvaldramatik: "En liten revansch"

ANNONS

Karlstads unga kapten har en hel del rutin från tidigare SSL-kval.

Idag möter tvåan i Allsvenskan Södra Karlstad trean i samma serie, Lindås, i första rundan av det stundande SSL-kvalet. På papperet två ganska jämna lag där utgången är oviss. För Karlstads kapten Johan Uhlin är det spännande tider.

– Det ska bli riktigt kul. Det är ändå lite det man går och väntar på en hel säsong, få spela kvalet och kval uppåt. Det är såklart tråkigt att man inte kan göra det med en publik för det är också en krydda till stämningen till matchen men ändå tycker jag att det ska bli skitkul. Det är ju lite därför man spelar innebandy för de här matcherna som sagt, som betyder nånting på riktigt och att man kan avancera. Jag är bara förväntansfull, mycket faller väl på plats naturligt när man väl drar igång och man vet att det är vinna eller försvinna i bäst av tre matcher. Då kommer det nog ganska naturligt även om det har varit rätt svårt fram tills nu då med tanke på corona, säger Johan Uhlin till Innebandymagazinet.

Är det svårare att tagga till för kval när man vet att det inte kommer vara någon publik?

– Jag har vant mig vid det under säsongens gång. I början var det verkligen så att det kändes som träningsmatch fast det var seriepremiär liksom. Så det var väl mer påtagligt i början av säsongen men nu tänker man inte riktigt på det. Man vet ju om det i bakhuvudet att det hade kunna varit fullsatt och en härlig stämning liksom, och så är det inte alls nåt folk på läktaren, det är klart det är tråkigt. 

Förra året slutade Karlstad tvåa i serien också, men snuvades som bekant på kval då serieledarna flyttades upp direkt när serien stängdes ner. Därför är det extra sug för kvalspel som infinner sig för 23-årige Uhlin.

– Ja, det blev vi verkligen. Det kändes som vi var redo att göra bra ifrån oss i ett kval då också så det är klart det var riktigt tungt att få det beskedet när man ändå spelat hela säsongen liksom. Ja, vad ska man säga, vi blev liksom rånade på det, det är klart vi får en liten revansch i det nu att vi i alla fall får genomföra det i år, vilket är jävligt kul. Det är väl en stor anledning till att jag tycker att det ska bli sjukt kul att äntligen få dra igång med det igen, säger Johan Uhlin.

Sin ålder till trots har han flera SSL-säsonger i ryggen och kvalspel till Svenska Superligan i Jönköpings tröja, en förening han lämnade efter säsongen 2018/19. Den rutinen kan bli viktigt för värmlänningarna i jakt på en eftertraktad plats i högsta serien.

– Det viktigaste för mig är väl egentligen liksom kunna vara ett stöd för de som tycker det är lite jobbigt, nervöst, jag vet att jag själv kommer vara ganska nervös, det betyder mycket såklart. Skillnaden idag jämfört med när jag spelade i JIK är väl att jag har en bättre självkänsla, det handlar om innebandy egentligen, det är inte på liv och död på så sätt. Därav kan man gå in med det med mer avslappnad inställning men ambitionen är såklart är att göra det så bra man bara kan, det är det alltid, avslutar Johan Uhlin.


TV: ”Herrallsvenskan skulle inte heller ha spelat"

Lockerud Mariestads tränare Mickael Fredriksson kritisk till att herrallsvenskan fick fortsätta spela men inte damerna.

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK

Den här artikeln handlar om: