SSL-kval: Warberg-Lagan
Drakes Warberg avslutade grundserien med sju raka segrar.
Foto: Helmut Subiabre
Allsvenskan södra

Svarar på kaxiga utspelet: "Spelar på alla strängar som finns"

ANNONS

Warbergs tränare Anton Drake om kvalet mot Lagan och vad som kommer bli avgörande.

Efter att Warberg stått som seriesegrare i Allsvenskan Södra ställdes man inför ett val: Vilka av trean Lindås och fyran Lagan som man skulle möta i kvalet. Valet föll på de sistnämnda, som säkrade kvalplats i sista omgången.

- Vi har vägt för och nackdelar på båda lagen, och tittat på matcherna vi spelat mot dem. Mot Lagan har vi två segrar av två möjliga, och mot Lindås har vi en förlust och en seger. Så det var en del av beslutet, ihop med matchbilderna, säger tränaren Anton Drake till Innebandymagazinet.

Warberg vann båda matcherna mot småländska Lagan den här säsongen – 9-3 hemma och 4-3 borta.

- Hemma sprang vi ifrån lite i tredje perioden, det var ganska jämnt tills dess. Vi var ganska nöjda med insatsen då. Bortamatchen var riktigt tuff, vi förväntar oss att det blir lika tufft nu. Lagan är duktiga i försvarsspelet och ställer om, de är svåra att få hål på helt enkelt. Vi förväntar oss en sån matchbild.

Efter att Lagan säkrat sin kvalplats i söndags så valde deras tränare Christian Guntsch att skicka en passning mot sina kommande kvalmotståndare:

- Tänk om de skulle förlora mot Lagan i ett SSL-kval? Herregud…de har precis allt att förlora och det ska vi spela på något djävulskt. De kommer skita ner sig fullständigt om vi skulle få in lite mål på dem eller vinna första matchen. De ska bara studsa tillbaka med det laget de har. 

Warberg är tvåa i Superligans maratontabell medan Lagan gör sitt första SSL-kval någonsin, så vart pressen ligger är det ingen tvekan om.

- Man försöker spela på alla strängar som finns just nu, det är inte så konstigt, säger Drake om sin tränarkollegas uttalande.

- Det rör oss inte speciellt mycket, vi vet att vi är favoriter inför mötet och siktar på att vinna.

Vad talar då för att ni vinner kvalet och går vidare?

- Vi har en väldigt bred trupp där vi har möjlighet att gå på många spelare, och kan hålla tempot uppe under matcherna. Det kommer fälla avgörandet till slut!

Det första mötet mellan lagen spelas den 21 mars i Varberg.


NIU-elevernas bortkastade år: "Tyvärr mycket på egen hand"

Instruktören Mickael Fredriksson om hur hårt pandemiåret har påverkat eleverna på innebandygymnasiet.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: