Jimmie Pettersson har gjort några hattrick i sin karriär, men det allra bästa kom utanför planen.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Stjärnans trippla babylycka: "Helt fantastisk"

ANNONS

Storvretas Jimmie Pettersson har blivit pappa till trillingar.

Det finns vanliga hattrick, äkta hattrick (tre mål i samma period utan att någon gör ett mål i mellan) och Gordie Howe-hattrick. Och så finns det numera ett Jimmie Pettersson-hattrick.

Storvretas forward har nämligen blivit pappa till trillingar i dagarna. Tillsammans med sambon Emelie hade paret ett barn sedan innan, och nu utökades familjen med ytterligare tre.

- Det har varit väldigt mycket intryck, information och en spännande upplevelse. Det är ju något helt fantastisk. Men första dagarna är man ju på spänn hela tiden. Nu känns det iallafall som vi har fått in lite rutiner och det känns lugnare på något vis. Sen får vi ju även väldigt bra hjälp här på BB/IMA, säger Jimmie Pettersson till Innebandymagazinet.

Har allt gått bra?

- Ja. Bebisarna kom tidigare än förväntat, men allt har gått bra. Eftersom de föddes för tidigt så har dom fått en liten knuff i ryggen med lite olika hjälpmedel. Men barnen är pigga och starka så det ser bra ut.

Han har funnits med i 17 av Storvretas 24 matcher den här säsongen. Pettersson har gjort 20 mål eller mer i sju säsonger men i år har produktionen dalat lite, då han står registrerad för 7 mål och 3 assist. Om det blir fler matcher och poäng nu återstår att se.

- Det blir ju ett test och se när vi kommer hem hur allting funkar för oss med barnen, rutiner och sömnen. Det är klart tanken har varit att jag ska spela slutspelet om barnen hade kommit och allt funkar. Sen kommer innebandyn ta väldigt mycket tid, speciellt om de blir långa resor. ska jag lägga ner den tiden så vill jag att det ska kännas värt de, säger han.

- Tanken har ju varit att om barnen hunnit komma före slutspelet och jag varit borta ett tag så ska jag vara lite utav en joker. Men vad det blir för roll vet jag inte. Jag vill ju vara den som är med och avgör matcherna, Spela när vi behöver vinna. Sitta och se på stora delar av matcherna ger mig ingenting och svårt att motivera för mig själv och på hemmafronten.


-  Går vi hela vägen och vinner så hade de nog inte känts som ett förtjänat SM-guld ändå, om jag inte varit med och bidragit på planen om de. Men de samtalet får jag ha med tränaren och se hur tankarna går. Sen göra min prioritering efter de. 

Du har aviserat att detta blir din sista säsong i Storvreta.  Kan du tänka dig att varav ner på lägre nivå - eller är innebandykapitlet slut? 

- Jag kommer nog ha fullt upp med annat nu dem närmsta åren. Men man ska aldrig säga aldrig det kanske blir nå ploj spel med gamla vänner/spelare. Eller får jag suget i sommar och gör comeback. Haha, troligtvis inte.

- Kanske håller igång någonstans för att komma tillbaka och vinna sm guld med något lag. När förhoppningsvis pandemin lagt sig. Fullsatt globen tackar man inte nej till. 

- Jag vet inte helt enkelt. Framtiden får utvisa men prio ett är min familj.


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: