Storvreta-Dalen: 7-4
Oscar Lundins Storvreta har en turbulent vecka bakom sig.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Lundin hyllar laget efter turbulenta veckan

ANNONS

Berättar om speciella tiden: "Varit en jobbig vecka för hela klubben".

Storvreta har en minst sagt speciell vecka bakom sig - där det sportsliga har kommit att hamnat i skuggan av åtalet mot Alexander Rudd. 

Omständigheterna till trots har serieledarna visat prov på en stark lagmoral - och kan summera veckan med sex poäng av sex möjliga. 

Under söndagseftermiddagen fick laget dessutom sin revansch på Dalen - efter 8-2-förlusten i Umeå tidigare under säsongen. 

– Jag är otroligt nöjd med vår laginsats i dag - och att vi hittar vapen som fungerar mot Dalen. De spelar på ett sätt som sticker ut - och att vi lyckas med det är skönt att ha med ha med sig inför slutspelet, säger Storvretas tränare, Oscar Lundin, till Innebandymagazinet efter 7-4-segern mot Dalen. 

– Vi får bra snurr på egentligen alla femmor och får bra spridning på målskyttet. Jag är väldigt imponerande på sättet som vi tar oss samman som grupp efter en speciell vecka. Professionaliteten i den här gruppen är enastående. 

Ni har en omtumlande vecka bakom er - med lite perspektiv på det som har hänt: Hur har du upplevt veckan som har varit? 

– Det är klart att det har varit en jobbig vecka för hela klubben, och det är tråkigt som tusan för Alexander. Vi andra påverkas naturligtvis också av det som har hänt. Samtidigt har vi visat hur starka vi är som grupp. Som tränare för Storvreta IBK är jag otroligt tillfreds med hur vi har hanterat de här matcherna, säger Lundin. 

Nu återstår seriefinalen mot Kalmarsund på onsdag och jumbon Fagerhult Habo nästa helg innan laget går in i slutspel - Lundins första i klubben. 

– Vi vill avsluta serien på bästa sätt innan vi börjar fundera på vad som händer sen - nu får vi ytterligare en fin värdemätare mot Kalmarsund - där vi får ytterligare svar på vad vi behöver jobba ytterligare på. 

Mycket talar för att ni vinner serien och får välja motståndare först i slutspelet - har ni diskuterat internt hur valet ska gå till? 

– Vi kommer att diskutera den frågan i staben. Jag vill lyssna med mina erfarna kollegor vad de har för erfarenheter och hur vi ska gå till väga. Tillsammans med spelarna kommer vi att välja det som blir bäst för oss. 


TV: Poddpanelen sågar Fagerhult - ”Var är respekten?”

SSL-nykomlingens hawaii-spel: ”Det är helt otroligt”

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: