Inför SSL-slutspelet
Mullsjös Kim Ganevik hoppas på mer hetta och känslor när slutspelet drar igång.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Mullsjöstjärnans oro inför speciella slutspelet

ANNONS

Ganevik: "Kan inte minnas jag senast var pirrig inför en match".

Efter en tung start på 2021 med fem förluster på sina sex första matcher har Mullsjö verkligen gått upp ångan i SSL. I går kom lagets sjunde raka seger efter att Pixbo besegrades med 3-2 efter förlängning. En seger som, utöver de två poängen innebar en säkrad plats i slutspelet - för åttonde gången på raken. 

Men trots seger och den säkrade slutspelsplatsen är inte allt frid och fröjd i Mullsjö-lägret. I en intervju med Jönköpings-Posten efter segermatchen vädrade lagets poängkung, Kim Ganevik, sin oro över att slutspelet riskerar att bli gå miste om den hetta och nerv som det vanligtvis brukar innehålla.  

− Jag kan inte minnas senast jag var pirrig inför en match, det har försvunnit helt. Nu i slutspelet kommer inte publiken vara där och bua åt en som det ska vara i ett slutspel, säger han till JP

Ganevik, som gjort sig känd som en spelare som brukar höja sitt spel ytterligare några nivåer när det vankas slutspel - berättar att han nu, precis som laget, måste hitta vägar för att bygga upp spänningen inför slutspelet. 

− Man får hitta en väg själv tror jag för att försöka bygga upp det inför matcherna. Jag vill vinna hela tiden och det tror jag alla i laget vill. Vi har aldrig vunnit något och det är det som driver mig. Jag har tidigare inte haft några problem att bygga upp aggressioner mot motståndarna och det ska jag försöka göra nu med. Men det blir något nytt utan publik. 

För Mullsjös del väntar tolfteplacerade Sirius på bortaplan i Uppsala nästa helg i grundseriens sista omgång. 

Kim Ganeviks slutspelsfacit: 

13/14: 7 matcher: 4+0 (4)

14/15: 11 matcher: 4+2 (6)

15/16: 7 matcher: 1+0 (1)

16/17: 10 matcher: 6+6 (12)

17/18: 11 matcher: 7+11 (18)

18/19: 12 matcher: 11+3 (14)

19/20 - Säsongen avbröts före slutspelet 


TV: Poddpanelen om att landslagslägret ställdes in - ”Stort frågetecken”

Rätt eller fel att SSL-klubbarna vägrade skicka spelare till landslagsläger?

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: