Kan det bli en övergång till AIK för Oskar Hagberg?
Foto: Per Wiklund
Superligan

Linköpingsforwarden öppnar upp för en återkomst till AIK: ”Då ligger de bra till”

ANNONS

Han är inne på sista året på kontraktet – och Oskar Hagberg utesluter inte en hemflytt.

Oskar Hagberg värvades till Linköping från AIK 2019 efter att ha följt med Stockholmslaget ner i Allsvenskan efter degraderingen från SSL. När han skrev på för Linköping skrev han på för två år, ett kontrakt som nu går ut till våren.

– Ja som det ser ut just nu så jag har väl en liten dialog eller vi har precis startat en ny dialog med sportchefen här i Linköping. Vi har väl sagt att det är ingen brådska att komma fram till nånting men som du säger så går mitt kontrakt och jag har inte tagit nåt beslut alls egentligen. Så det är väldigt öppet, det beror på vad jag känner själv när säsongen tar slut och även vad Linköping känner och ja, vi får se. Jag har en flickvän också som bor utomlands och det beror på lite vad vi kommer fram till och så också, säger Oskar Hagberg till Innebandymagazinet.

Hur fungerar det då med distans?

– Ja, vi har varit ihop här i snart fyra år – vi är inne på fjärde året i alla fall – och hela tiden så har vi haft distans så vi är vana, kanske nånting annat hade varit ett problem. Det kan ju vara en sån grej som skulle kunna vara kul att ändra på men det finns ingen innebandy där hon befinner sig, tyvärr.

En naturlig fråga är huruvida han är intresserad av en flytt tillbaka till AIK, som går starkt i Allsvenskan just nu och har en chans att gå upp till SSL till och med.

– Nej men absolut, jag är ju från Stockholm så det är väl ett av alternativen, att jag åker hem så att säga. Jag har ju mina kompisar hemma i Stockholm, flera av de spelar i AIK. Jag har även andra kompisar som spelar i andra Stockholmsklubbar. Så ja, flyttar jag hem till Stockholm så känns det just nu som att jag kommer fortsätta spela innebandy i alla fall och då ligger de bra till, det får man vara ärlig och säga, erkänner Oskar Hagberg.

Har du någon dialog med någon av klubbarna där, AIK eller Djurgården, om Djurgården är intressant?

– Faktiskt inte hört nånting. Som jag sa där, skulle det bli nån klubb så skulle det nog bli AIK och inte Djurgården. I så fall finns det andra Stockholmsklubbar som är mer intressanta. Det är en sån grej, kanske inte lika stark i innebandyn som i fotbollen men. Sen passar AIK mig bättre, det är rätt sida av stan, jag har en lägenhet i Stockholm liksom. Allt runtomkring och dessutom att det är mina kompisar som spelar i AIK, det blir naturligt. Jag har inte så många kontakter i Djurgården, så det blir logiskt. Men som sagt, jag vet faktiskt inte hur det blir om jag ska vara ärlig.

Hur skulle du sammanfatta dina två år i Linköping?

– Det är svårt att säga, jag har fått lite annan roll än vad jag hade senast jag spelade i SSL med AIK. Det går väl att säga att man tycker att till viss del har det inte gått riktigt så bra som jag tänkt mig men samtidigt har vi ändå spelat bra innebandy, vi har vunnit många matcher som man har fått mycket glädje av. Jag har blivit äldre och tidigare var jag en väldig poängspelare, nu ser jag väl att om vi vinner så är jag glad liksom. För att summera mina två år så känns det som att jag kanske har utvecklat mitt defensiva spel ganska mycket sett till när jag precis kom, avslutar Oskar Hagberg.

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: