Foto: Anton Måård
Allsvenskan västra/södra

Allsvenska stjärnan bedrövad efter gårdagens beslut

ANNONS

Kalmarsunds miljonsatsning på att göra damlaget till ett topplag i SSL försvåras efter gårdagens beslut.

Igår kom beslutet från Svenska Innebandyförbundet att samtliga serier avslutas förutom de tre yrkesmässiga serierna SSL Herr, SSL Dam och Herrallsvenskan. JAS-serierna är dock fortfarande pausade och kan återupptas längre fram. Även alla distriktsserier avslutas och ingen upp- eller nedflyttning sker. Ett beslut som såklart har väckt stora reaktioner ute i landet.

- Att allsvenskan stängs ner kom inte som en större överraskning direkt. Känner väl mest och det låter kanske bittert men att det inte finns någon mening med att spela för någon överhuvudtaget efter dessa beslut, säger Kalmarsunds Emelie Rosenqvist till Innebandymagazinet.

Eftersom Herrallsvenskan fortfarande spelar så kommer det vara kval upp till SSL men inga lag som åker ur Allsvenskan. Damallsvenskan har bara spelat fem omgångar så där kommer det varken flyttas upp lag till SSL eller skickas ner några lag.

- Det är väl det enda beslutet man kan ta känner jag när det blev som det nu blev. Vi i allsvenskan har ju inte ens mött alla lag så hade varit svårt att avgöra vem som skulle gå upp i så fall. Därav är det bättre att de fryser serien precis som de valt att göra.

Beslutet att inte flytta upp något lag till SSL den här säsongen kommer som ett väldigt hårt slag för Kalmarsund som storsatsar på sitt damlag. Föreningen har gått ut med att man ska göra en miljonsatsning för att rita om kartan på damsidan och inom en femårsperiod ska man vara med och slåss om SM-guldet. Storslagna planer och tanken var att gå upp till SSL redan till våren men de planerna slås nu i spillror.

- Ehm…(lång tystnad) ja du just nu är tankarna om det väldigt tomma, klart jag känner mig besviken. Det jag vill är ju att spela i SSL så just nu har jag faktiskt inget alls att säga om det.

Rosenqvist är en av de största anfallsstjärnorna i södra Allsvenskan och när serien pausades låg hon på delad första plats i poängligan. Under pausen lånades hon ut till SSL-laget IBK Lund men när transferfönstret stängde den 31 januari var hon tvungen att återvända till Kalmarsund och hon var ett år för gammal för att kunna skriva en dubbellicens.

- Alltså det var ju ingen som kunde veta om serien skulle börja eller inte så jag förstår att Kalmarsund inte ville chansa med att fortsätta låna ut mig. Jag var också tydlig med Lund att så länge Kalmarsund har en chans att spela så vill jag ju spela med dem då det är mitt lag.

24-åringen är så besviken över årets säsong och motivationen till att fortsätta spela innebandy är just nu så låg att hon orkar inte ens en gång fundera över nästa säsong.

- Just nu känns nästa säsong väldigt långt bort. Jag måste nog ta mig en funderare på hur jag ska göra i framtiden, men det får bli när jag kommit över gårdagens beslut.


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: