extra extra
Innebandysäsongen avslutas i förtid på de flesta hållen.
Foto: Per Wiklund
Landet runt

Beslutet taget – så blir ödet för de nedstängda serierna

ANNONS

Förbundet ger besked om slutfasen av de nedstängda serierna.

Det som många har spekulerat i är nu bekräftat. Samtliga serier förutom SSL Herr och Dam samt Allsvenskan herr avslutas i förtid. JAS förblir dock fortsätt pausade och kan upptas längre fram. 

Inga lag kommer åka ur SSL dam eller Allsvenskan herr. Ingen uppflyttning till förbundsserierna från högsta distriktsserier genomförs.

Svenska Innebandyförbundets styrelse har tagit beslutet att avsluta säsongen för Allsvenskan dam och division 1 herr. Samtliga distriktsförbund (SDF) har samtidigt beslutat att avsluta distriktsserierna för seniorer. 

Allsvenskan dam och division 1 herr pausades under hösten 2020 med anledning av den rådande situationen med Covid-19. Även distriktsförbunden avbröt av samma skäl pågående seriespel. 

Förutsättningarna för fortsatt tävlingsspel har avsevärt påverkats. Av omsorg om att den idrottsliga verksamheten kan bedrivas på ett ändamålsenligt och nödvändigt effektivt sätt har Svenska Innebandyförbundet beslutat att avsluta seriespelet för säsongen 2020/21 i alla seniorserier, förutom de som tidigare har bedömts vara yrkesmässiga. 

Allsvenskan dam och division 1 herr

Serierna avslutas för säsongen. Ingen upp- och nedflyttning sker inför kommande säsong. Samtliga föreningar behåller sin serietillhörighet. Ingen uppflyttning från högsta distriktsserier genomförs.

Seniorserier på distriktsnivå

Serierna avslutas för säsongen. Ingen upp- och nedflyttning från de serierna sker inför kommande säsong. Samtliga föreningar behåller sin serietillhörighet.

Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup om beslutet:

– Vi förstår att det kan finnas en del som har uppfattningen att vi borde ha fattat det här beslutet tidigare, men för svensk innebandys skull har vi väntat in i det längsta. Det är oerhört ledsamt för hela innebandysverige att verkligheten ser ut som den gör med pandemin. Vår tävlingsenhet har arbetat hårt under en lång tid för att skapa olika scenarier för eventuella uppstarter av serierna, eftersom vi verkligen har velat fortsätta spelet under säsongen. Men med nuvarande utveckling i det svenska samhället ser vi inte att det är möjligt att slutföra serierna på ett rättvist sätt. Vi har kommit till en punkt där ett beslut måste fattas och vi tycker tillsammans med samtliga våra distriktsförbund att det här beslutet är det bästa för innebandyn under de omständigheter som råder i landet. 

Svenska Superligan och Allsvenskan herr

Seriespelet fortsätter i enlighet med spelschemat.

Juniorallsvenskan, DJ18-SM och P16-SM

Serierna avslutas inte i det här skedet. Svenska Innebandyförbundet följer utvecklingen noga och utvärderar löpande om det finns förutsättningar för att längre fram kunna genomföra tävling för de aktuella åldersgrupperna.

Upp- och nedflyttning

Svenska Superligan dam

Lag 1-8 till slutspel. Inga lag degraderas.

Svenska Superligan herr

Lag 1-8 till slutspel. Lag 13-14 degraderas.

Allsvenskan dam

Inga lag från respektive serie flyttas upp eller ner.

Allsvenskan herr

Lag 1-4 till play off. Inga lag från respektive serie degraderas. 

Distriktsnivå

Ingen uppflyttning till förbundsserierna från högsta distriktsserier genomförs.

Beslutsmeddelande från Svenska Innebandyförbundets styrelse.



TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Den här artikeln handlar om: