Arkivbild. Tobias Palms Onyx spelar kvar i allsvenskan även till nästa säsong.
Foto: Simon Holmgren
Allsvenskan södra

Onyxtränaren om beskedet: "Tudelade känslor"

ANNONS

Riktar skarp kritik mot förbundet: "Beskedet kommer alldeles för sent"

Onyx kan se tillbaka på en motig säsong i herrallsvenskans södra serie med ynka 14 poäng på 18 matcher och en nästjumboplats i tabellen. I helgen ställs sörmlänningarna mot jumbon Åby - i en match som på förhand såg ut att bli en gastkramande tillställning - och där en förlust hade inneburit spel i Herr1an kommande säsong. 

Efter Svenska innebandyförbundets besked tidigare i dag står det emellertid klart att Onyx, precis som övriga bottenkonkurrenter i serien kan andas ut. Beslutet, som kom strax efter 14, innebär att samtliga seniorserier under allsvenskan avslutas och att inga lag åker ur. 

– Det är verkligen tudelade känslor. Först och främst är vi naturligtvis glada över att vi spelar i allsvenskan nästa säsong och att vi kan andas ut nu. Det går inte att komma ifrån att det är skönt. Samtidigt vill vi spela om det - och bevisa att vi på sportsliga grunder kan hänga kvar i den här serien. Vi har verkligen inte fått till det i år och känner en stor revanschlust. Nu har vi som tur är fyra matcher kvar att visa det, och går vi rent där, talar det mesta för att vi har tre lag bakom oss, även om det tekniskt sett inte spelar någon roll säger Onyx mångårige tränare, Tobias Palm, till Innebandymagazinet, strax efter beskedet. 

Hur ser du på beskedet?

– Framförallt känner jag att det kommer alldeles för sent, och på den punkten vet jag att jag har flera klubbar som tycker likadant. Jag tycker att förbundet har varit alldeles för fega i sin kommunikation och bara skjutit fram beslutet. Om jag tar oss som exempel hade man kunnat bespara oss stora investeringar med värvningar och sådant som har kostat mycket pengar, som vi har lagt ut under säsongen för att förbättra våra chanser att hålla oss kvar. Hade vi fått beskedet tidigare hade vi, och flera andra klubbar, kunnat hålla hårdare i pengarna, säger Palm och utvecklar sitt resonemang vidare: 

– Generellt sett tycker jag att icke-dialogen med förbundet är ett stor problem. Vi har haft två möten med förbundet under säsongen, men det blir mest att de informerar, utan vi i klubbarna får säga vårt. Det tycker jag är synd.

Nu väntar fyra matcher av betydelselös karaktär för Tobias Palms Onyx - som närmast slipper ångestmötet med Åby. 

– Jag hoppas och tror att grabbarna kommer att vara lika taggade, trots att vi inte har ett kontrakt att kriga för längre. Vi har många unga killar som är orutinerade på den här nivån och som vill visa framfötterna i varje byte. Samtidigt som hela laget vill gå rent resten av matcherna. Förlorat har vi gjort tillräckligt den här säsongen. Då tror jag att de lagen som befinner sig i mittenreginonen av tabellen kan få svårare att motivera sig inför de sista matcherna, säger Palm, som hoppas på att laget ska kunna studsa tillbaka nästa säsong. 

– Det är skönt att vi redan nu kan börja planera för att vi spelar i allsvenskan även nästa säsong. Vi tycker själva att vi har alla förutsättningar för att vara med på den övre halvan och kan vi krydda den här unga truppen med en, eller ett par spetsspelare är jag övertygad om att vi är bättre rustade för nästa säsong.


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Målfest för IBF Västerås hemma mot Onyx Solfjäderstaden vann borta mot Onyx Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Onyx Skälby ny serieledare efter 8-5 mot Onyx Seger för Berg på hemmaplan mot Onyx

Den här artikeln handlar om: