Superligan

Sistaplatsen verkar stå mellan två lag: "Kommer avgöras då"

ANNONS

Lundmålvakten delar med sig av sina tankar inför sluttampen av grundserien.

Lund har slagits i botten av tabellen under hela säsongen och ligger för närvarande på en säker plats, dock med samma poäng som nedflyttningshotade Karlstad med bättre målskillnad än värmlänningarna. 

Man möter också just Karlstad två gånger innan grundserien ska summeras.

– Vi har allt i våra egna händer. De matcherna vi har kvar är mycket mot lagen i nedre delen, det kommer bli sexpoängsmatcher. Och matcherna mot Karlstad blir extra viktiga, i och med att vi har två matcher mot dem kvar.

– Jag tycker ändå att vi visar att vi kan vinna, vi är riktigt bra och vi är nära alla lag. Så jag menar, det är bara att vi verkligen tar de här viktiga matcherna så håller vi oss över strecket. Men det kommer nog avgöras in i sista omgångarna, säger Lunds målvakt Johanna Birgersson till Innebandymagazinet. 

Vad ska ni göra för att ta de poängen som behövs?

– Fortsätta på det spåret vi är just nu och fortsätta vara riktigt täta bakåt. Och sen skapa mycket framåt, men framåt allt är det att hålla tätt bakåt för då får vi kontringarna med oss. 

Lund kommer till helgens match med gott självförtroende efter att ha gett topplaget Endre en rejäl match på bortaplan.

– Tycker vi visar upp att vi kan slå alla lag i den här serien. Jag menar, vi var med i matchen väldigt mycket, de gör 6-3 i öppen kasse och jag tror det är två mål i PP, säger Birgersson.

Vad från matchen kan ni ta med er till fortsättningen?

– Det vi tar med oss framförallt är att vi är med bland topplagen också liksom. Det är bara små-små grejer som gör att vi inte tar med oss poäng från den här matchen och då blir de matcherna vi verkligen ska poäng i de som kommer spela roll.

Johanna Birgersson och Sara Gemback har delat på ansvaret under säsongen, men på slutet är det Birgersson som har getts ansvaret. Hur ser målvaktssituationen för Lund ut egentligen?

– Nej, vi har ingen uttalad förste- eller andra(målvakt). Vi har sagt att den som är vassast får stå och till en början spelade vi ganska jämnt jag och Sara. Sen nu efter januari tror jag att jag har stått lite mer, säger Johanna Birgersson.

Är det en situation att föredra eller vill man hellre ha en tydlig förstamålvakt?

– Det är både för- och nackdelar. Nackdelen blir väl lite att man inte har någon trygghet men å andra sidan måste man verkligen kämpa och visa vad man går för. Men jag tycker att det har funkat bra.


Matchrapporter: Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Målfest för Rönnby IBK hemma mot IBK Lund

Den här artikeln handlar om: