Slutspelskampen
Foto: Helmuth Subiabre
Superligan

Ska Warberg lyckas gå till slutspel för första gången någonsin?

ANNONS

3 lag gör upp om 2 slutspelsplatser. Ett lag har aldrig spelat slutspel, ett lag har inte missat på 17 år och det tredje har spelat lika många som man missat.

Det börjar dra ihop sig till slutspurt i SSL Dam och det ser ut att bli ett riktigt getingbo runt slutspelsstrecket där Warberg, Malmö och Västerås Rönnby gör upp om två slutspelsplatser. Men det finns också en liten chans att Nacka och Falun kan ställa till det för trion ovan. Alla lag som är involverade i slutspelskampen har spelat 19 matcher förutom Malmö som spelat en mindre.    

6. Täby 31p

7. Warberg 27p

8. Malmö 24p

------------------

9. Rönnby 23p

10. Nacka Wallenstam 19p

11. Falun 19p

Under första halvan tog Warberg 9p mot de sju motståndarna man har kvar att möta. Malmö tog 5p och Västerås Rönnby tog 11p. Som extra krydda på moset så har alla i den slutspelsjagande trion bara mött varandra en gång och ska sålunda mötas en gång till. Tar man en titt på hur svårt motstånd lagen har kvar att möta så har Malmö och Warberg klart tuffare program kvar än Rönnby. Lägger man ihop tabellplaceringarna på de lagen som de har kvar att möta så får man fram att i snitt kommer Malmö möta ett 6,2 placerat lag, Warberg ett 6,3 placerat lag och lättast har Rönnby som möter ett 7,3 placerat lag. Innebandymagazinet har pratat med de tre lagens tränare om slutspelskampen och så här säger Warbergs Kent Göransson om lagets sjunde plats. 

- Om vi hade sagt när vi startade säsongen att vi skulle ligga på en sjunde plats när det är sju omgångar kvar, så hade vi tagit det alla dagar i veckan. Men det är klart att man känner att det finns matcher där man borde tagit lite mer poäng och det finns även matcher där vi fått med oss något bonuspoäng. Det brukar alltid jämna ut sig. Nu ligger vi där vi är och då är det bara att förhålla sig till det.

Är det en placering som du tycker speglar vad ni presterat?

- Tabellen ljuger aldrig utan man har de poängen som man håvat in i korgen. Det går inte att backa bandet och ta mer eller mindre poäng utan man ligger där man förtjänar.

Är du nöjd med vad ni presterat så här långt?

- Några poäng till så hade jag varit nöjdare. Men jag är väldigt nöjd med tjejernas insats. Tabellplaceringen är bara en effekt av vad vi har gjort, jobbar man hårt så får man många poäng och tummar man för mycket så får man mindre poäng. Tjejernas utveckling i år har varit helt grym och deras ambition till det vi håller på med är fantastisk.

Warberg är inne på sin femte säsong i Svenska Superligan och man har aldrig tidigare kommit till slutspel. Bästa placeringen laget har är en tionde plats från säsongen 17/18. Givetvis vill man spela sitt första slutspel men man vågar inte gå händelserna i förväg utan man har en strategi för hur man ska lyckas med det.   

- Vi har såklart förhoppningar om att spela vårt första slutspel men målsättningen måste sitta i den enskilda matchen och ta poäng i varje match vi spelar. Man måste alltid fokusera på den närmaste matchen det går inte att blicka sju matcher framåt för då har man tappat fokus på matchen som står framför dörren.

Hur många poäng måste ni ta på de sju sista matcherna tror du för att gå till slutspel?

- Inte en aning det blir bara spekulationer och vi jobbar inte så. Det är ett tråkigt svar men vi fokuserar bara på en match i taget och det måste vi göra för att prestera som bäst här och nu.

Jag hävdar att det står mellan er tre om vilka två som går till slutspel. Men tror du att något av lagen över eller under kommer att blanda sig in i streckkampen?

- Ovanifrån finns det inget lag som kommer blanda sig in utan de lagen är cementerade där uppe. Underifrån så är Nacka på gång och har gjort det bra på slutet och man ska heller inte räkna bort Falun. Får någon av oss tre lite svaj så är det inte omöjligt att komma ikapp. Nu har vi mött klart Nacka men vi har fortfarande Falun kvar.

Vilket lag av er tre kommer missa slutspelet tror du?

- Bara det inte blir vi så är jag nöjd. Varje match kommer vara så viktigt framöver så det är omöjligt att svara på. Vi ska försöka ta den ena platsen sedan får de andra två göra upp om den andra.


Warbergs resterande matcher

KAIS Mora (h)

Täby (b)

Endre (h)

Malmö (b)

Västerås Rönnby (h)

Thorengruppen (b)

Falun (h)


TV: Mika Kohonens nycklar till framgång

Världens bästa spelare genom tiderna avslöjar framgångsreceptet i Innebandymagazinets podcast

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: