Innebandymagazinet avslöjar
Allsvenskan västra/södra

22-åriga tränartalangen kan hamna i SSL

ANNONS

Jagas även av allsvensk toppklubb: "Stor förening på alla sätt och vis"

22-årige Max Gustafsson tränar just nu Hovslätts damer, som ligger tia i den pausade Allsvenskan Södra efter sex matcher. Nu kan Innebandymagazinet avslöja att hans tränargärningar väckt intresse hos klubbar högre upp i seriesystemet.

I SSL har Lund visat intresse och i herrarnas allsvenska så har Visbys sportchef Joakim Bandholtz tagit kontakt med Gustafsson.

- Vi (Gustafsson och Bandholtz) har haft en dialog. Sen hur aktuellt det är, det väljer jag att inte svara på. Det var mest att båda parterna skulle få skapa sig en uppfattning.

- Visby är en stor förening på alla sätt och vis, så jag fick en jättegod uppfattning. 

Gustafsson tränade Hovslätts JAS-lag på flicksidan innan han tog över seniorlaget inför den här säsongen. Han har också ansvarat för JAS-laget på pojksidan och tog då SM-guld i P16. Just nu pluggar han i Jönköping

- Jag trivs jättebra i Jönköping och Hovslätt men är samtidigt öppen för flytt. Nu fokuserar jag på Hovslätt och att säsongen ska dra igång, säger han. 

Max säger att det finns intresse från fler lag och serier, och fanns också med på den 25 man stora lista över ”25 Smålands-tränare i spotlight” inför den här säsongen, där han beskrevs enligt följande:

”Max Gustafsson är ny för säsongen och ska leda laget tillsammans med Henrik Johnsson där duon får olika fokusområden. Max har ett särskilt intresse för individuella videoanalyser och coachning som klubben hoppas ska ge laget en boost. Kommer Hovslätt efter en fin Silly Season bli ett topplag i Allsvenskan?"

TV: I en 2,5 timme (!) lång podcast på Innebandymagazinet berättar Mika Kohonen öppenhjärtigt om hela sin karriär och minns tillbaka på höjdpunkterna

Matchrapporter: Uddamålsseger för Hovslätt som besegrade Munka-Ljungby Kalmarsund avgjorde med fem mål i tredje perioden Craftstadens seger spiken i kistan för Hovslätt – som åker ur serien Hovslätt vann borta mot Fagerhult Habo Storseger för Växjö IBK hemma mot Hovslätt

Den här artikeln handlar om: