Växjö IBK vann mot Hovslätt

Storseger för Växjö IBK hemma mot Hovslätt

Växjö IBK hade en riktig målfest när man besegrade Hovslätt hemma i Fortnox Arena i Allsvenskan södra dam. Växjö IBK vann med hela 8-1 (2-0, 3-0, 3-1).

– Vi gör en grym insats där vi följer matchplanen. Vi kontrollerar hela matchen och får den dit vi vill, kommenterade Växjö IBK:s tränare Matts Bergsten.

Hovslätts tränare Henrik Jonsson tyckte till om matchen:

– Absolut en tung förlust. Kanske att siffrorna blev lite väl stora sett till matchbilden, men det går inte att säga annat än att det var en rättvis förlust. Energin var inte riktigt där idag och vi saknade den skärpa i avsluten som hade behövts för att vinna matchen.

I början av matchen var Växjö IBK starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Ida Åkesson och Amanda Lind. Och det var bara början. Växjö IBK stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 2-0 till 5-0. Hovslätt reducerade dock till 5-1 genom Johanna Pettersson efter 7.45 i tredje perioden.

Växjö IBK gjorde sen tre mål i rad och gick från 5-1 till 8-1 på bara 7.28. Växjö IBK tog därmed en klar seger.

Noterbart är att Amanda Lind gjorde fyra mål för Växjö IBK och totalt fem poäng och Hannah Möller stod för tre poäng, varav ett mål.

Med fyra omgångar kvar är Växjö IBK på femte plats i tabellen, medan Hovslätt är på tionde plats.

Växjö IBK tar sig an Munka-Ljungby i nästa match borta onsdag 23 februari 19.30. Hovslätt möter Fagerhult Habo borta torsdag 24 februari 19.30.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Växjö IBK toppar tabellen efter seger mot Fristad Växjö IBK besegrade Olofström och toppar nu tabellen