Evelina Petersson och Hilma Liebgott diskuterar om nyförvärvet Julia Zachrisson kanske?
Foto: Simon Melchert
Allsvenskan västra/södra

FBC Kalmarsund värvade spelare från SSL i sista minuten

ANNONS

Precis innan Deadline Day tog slut förstärkte Kalmarsunds Allsvenska lag sin trupp.

Damallsvenskan är fortfarande pausade och beräknas att komma igång först i mitten av mars igen. Men det hindrade inte Kalmarsund att värva en spelare från SSL precis innan transferfönstret stängde. 

Det är ingen regelrätt värvning dock utan det handlar om en dubbellicens med Täbys Julia Zachrisson. 19-åringen har inte fått så mycket speltid i Täby sedan hon återvände till sin moderklubb efter tre år på RIG Umeå. Men under sina två sista säsonger i Allsvenskan Norra med RIG Umeå så öste hon in makalösa 73 mål och vann både skytte- och poängligan. 

- I hopp om att allsvenskan kommer att starta upp igen så försöker vi förbereda oss och se till att truppen är så stark som möjligt. Julia är en spelare vi var i kontakt med inför denna säsongen, men som då valde Täby FC IBK och spel i SSL. Hon besitter en spets i sitt spel, främst ett poängspel vi tycker om. Täby FC IBK går självklart i första hand men skulle chansen dyka upp för spel med FBC Kalmarsund så har vi sett till att den finns, säger Patrik Klockare Bäck, sportdirektör i FBC Kalmarsund till lagets hemsida

Under tiden som Allsvenskan varit pausad har Kalmarsund skickat flera spelare i motsatt riktning och Hilma Liebgott och Evelina Petersson kommer spela kvar i Jönköping fast med dubbellicens och samma sak gäller för Emma Andersson som har dubbellicens med Västerås Rönnby. Förutom dessa tre spelare har man även haft Emelie Rosenqvist utlånad till Lund. Rosenqvist återvänder också till Kalmarsund men hon är ett år för gammal för att få ha en dubbellicens så hon får vänta på att Allsvenskan startar upp innan hon får spela match igen.


TV: Stor skillnad på domarnivån i herr- och daminnebandy

Poddpanelen: "Jättekonstigt att tjejerna inte får fajtas om det som killarna gör"

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: