SSL dam
Superligan

Nackas backtuffing om tabellplaceringen: "Jag är väl inte helt nöjd"

ANNONS

.Nacka har blandat och gett den här säsongen, men med förändringar i spelsystemet ska man nu lyfta i tabellen.

Förra året levererade Nacka en stark säsong med nykomlingsmått mätt, och var länge och väl med och kämpade om en slutspelsplacering. Till slut var man tre poäng efter Karlstad på den sista slutspelsplatsen.

Den här säsongen har stockholmarna inte följt upp den starka debutsäsongen, utan harvat någonstans mellan de båda strecken och till helgen möter man en av årets nykomlingar och konkurrenter om slutspelet, Falun.

Lagets backtuffing Cornelia Jansson är taggad inför matchen.

– Stämningen är bra. Vi vet hur situationen är och vi har gjort små förändringar i vårt spel som vi är ganska taggade på så vi är laddade inför match. 

Vad är det för förändringar? 

– Det är verkligen inga stora förändringar, det är väl mer i försvaret liksom, som vi försöker hålla mer tätt och kontra lite snabbare.

Lagets placering mellan strecken är inget ställe som Jansson och Nacka vill stanna på.

– Jag är väl inte helt nöjd med placeringen och jag tror ingen annan är det helt enkelt. Det var väl inte det att vi inte var nöjda med vårt spel innan, det var väl bara det att vi inte inte gör tillräckligt med mål, för att avgöra matcherna. 

– Vi ville såklart hamna på en slutspelsplats, det var det vi siktade på förra året innan corona kom så det är väl målet för den här säsongen också, fortsätter Jansson. 

Ni förlorade senaste mötet mot Falun, vad blir viktigt den här gången?

– Bra försvarsspel, bra anfallsspel, mycket rörelse. Jag kommer knappt ihåg den matchen om jag ska vara ärlig, den är lite suddig. Men jag har för mig att de ändå växlade upp i andra perioden så vi behöver väl helt enkelt hänga med, och göra det ännu bättre. 

Ett av lagets stora bekymmer i år har varit målskyttet. Nacka har gjort 68 mål på sina 18 matcher, att jämföra med jumbon Lunds facit som är 52 mål på blott 14 matcher. Falun, som ligger precis ovanför Nacka har spelat en match mindre men slår de ändå med 71 mål.

Varför gör ni inte så mycket mål?

– Jag vet inte faktiskt riktigt. Vi har tittat ganska mycket på det där men vi har dock inte kommit fram till någon speciell lösning på det eller vi har inte kommit fram till varför vi inte gör lika många mål som förra säsongen, säger Cornelia Jansson, och fortsätter:

–  Det var nog därför vi började ändra spelsätt också. Men ja, vi har som sagt inte kommit fram varför, men så kan det ju vara, folk har sagt att det är mycket svårare andra säsongen verkar stämma plus att det är en väldigt jämn serie i år, så allt kan ju hända. 

Det ska sägas att serien är jämn den här säsongen, och Nacka behöver inte så många poäng för att klättra alternativt sjunka i tabellen.

– Jag tycker faktiskt att det är kul på ett sätt, att andra lag får chansen att visa vad de egentligen går för. Sen är det skit för oss, med tanke på att vi inte ligger där vi vill vara. Det har gått ganska bra för lag som jag inte trodde det skulle gå så bra för i år. Men annars är det bara kul egentligen, att alla har en chans. 

Av ren nyfikenhet, vilka lag är det du tycker har gått bättre än förväntat?

– Jag tycker att Warberg har gått väldigt mycket bättre än vad jag trott, med tanke på hur det gick förra året. Falun trodde jag faktiskt inte heller skulle ligga på topp. Jag vet inte f*n vad som hänt med Malmö men de har ju gått ner sig en del faktiskt. Sirius trodde jag inte heller skulle ligga så högt upp (skratt).




TV: I en 2,5 timme (!) lång podcast på Innebandymagazinet berättar Mika Kohonen öppenhjärtigt om hela sin karriär och minns tillbaka på höjdpunkterna

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka Nacka Wallenstam besegrade Älvsjö AIK efter Linnea Lindgrens dubbel Nacka Wallenstam vinnare mot Tyresö Trollbäcken – avgjorde i förlängningen

Den här artikeln handlar om: