Superligans snyggaste klubbmärken
Foto: Per Wiklund
Superligan

De har Superligans snyggaste klubbmärke

ANNONS

Ordföranden: "Kul att hamna på en sån lista"

Fler och fler elitklubbar har börjat inse vikten av att jobba med PR och sin "image". Några som verkligen lyckats med detta är Växjö Vipers, vars logga placeras högst av alla i Innebandymagazinets ranking. Ett besked som gladde ordföranden Åke Axelsson.

- Vad kul! Den har varit med ett tag och jag tycker den håller fortfarande. Det är kul att hamna på en sån lista. Symbolen är snygg och många med mig här nere trivs med den, säger han till Innebandymagazinet.

Hur kom loggan till?

Det är en huggorm, vi har kanske många såna här i Småland…men den kom fram på ett litet udda sätt. I det här unga, aktiva gänget som låg bakom den så fanns det också några motorintresserade. Det stod en bil i vår gamla kommunala hall, Teleborgshallen där vi hade våra A-lagsmatcher. Där står det som var orsaken till namnet – nämligen en modell av sportbilen Dodge Viper. Så kom den till! Och bilen var blå och vit… 

Axelsson säger också att klubben framöver kommer ha en period där de startar upp ett jobb med varumärket, och försäkrar att huggormen kommer finnas kvar på den safirblåa tröjan. 

- Det har att göra med just varumärket och sådana saker. Det är något man behöver jobba med då och då. Att bestämmas sig för vad man vill plocka in i det här varumärket. Sen tror jag att ormen kommer leva vidare. Den är gjord av människor som senare blev professionella i den branschen. 

Han berättar att han gärna åker runt till de olika hallarna i Superligan för att ta inspiration hur de sköter sina arrangemang och liknande, men har av förklarliga skäl inte kunnat göra det den här säsongen. 

När Axelsson får frågan vilken logotyp i serien han själv gillar kommer svaret blixtsnabbt.

- Jag tycker ju om Faluns kårebock som de har i loggan. Jag tycker också om att Falun på det sätter har knutit föreningen och verksamheten till stadens historia, vilket det är frågan om. Det tycker jag är kul! Huggormen har kanske inte så mycket med Växjös historia att göra (skratt), men på något sätt så tycker jag det är kul att Falun använt en symbol som finns i stan och har en lång historia bakåt.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: