#ibsilly
Lindbergs sejour som huvudtränare i Visby blev kortare än tänkt.
Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Tränaren lämnar topplaget efter säsongen

ANNONS

Visby får hitta ny tränare: ”Knappt haft en ledig dag sedan jag började”

När Visby ramlade ur SSL förra våren avbröts samarbetet med dåvarande huvudtränaren Fredrik Holmgren. Ersättaren blev en tidigare spelare i klubben – Christoffer Lindberg. Han gjorde fem säsonger på ön som spelare men sejouren som huvudtränare blir kortvarig.

Trots att laget nu ligger tvåa i tabellen så väljer Lindberg att lämna sin roll som huvudtränare och sportsligt ansvarig efter säsongen, skriver Hela Gotland. Orsaken är brist på tid och motivation.

- Det har blivit för mycket och jag hittar inget sätt att pausa det heller utan jag tänker på innebandy hela tiden och det funkar inte som mitt liv ser ut idag. Jag lägger ner mycket energi och då vill jag få energi tillbaka, men jag får inte det utan mår bara dåligt, säger Lindberg till Hela Gotland.


- Folk kanske tror att man glider omkring och glassar, men det är tufft. Du har inga fasta tider utan är alltid tillgänglig och jag har knappt haft en ledig dag sedan jag började. I november kom allt i kapp mig och därefter har det vuxit fram, säger Christoffer Lindberg.

Lindberg säger också att han ”hade en bild av hur det skulle vara som inte överensstämde med verkligheten”. Han yllar samtidigt klubbchefen Joakim Bandholtz för stöttningen han har fått. Bandholtz säger till tidnignen att man varit nöjda med Lindbergs arbete och att man nu börjat söka efter en ny huvudtränare.

Visby ligger tvåa i skrivande stund och Lindbergs start på säsongen ledde till utmärkelsen som seriens andra bästa tränare under hösten. Visby spelar sin nästa match på lördag, borta mot serienian Hudik/Björkberg.


TV: Nyförvärvet från Herr5an gör mål direkt i Allsvenskan

Adam Kimström behövde bara drygt 14 minuter på sig att göra sitt första mål för Djurgården.

Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele Visby klart för kval till Superligan Visby vann stort senast – nu tog IBF Falun Utveckling revansch

Den här artikeln handlar om: