#ibsilly
Foto: Visby IBK/Per Wiklund

Gör tränardebut – i Allsvenskan

ANNONS

I dagarna stod det klart att Fredrik Holmgren lämnar rollen som huvudtränare för Visby efter bara en säsong. Efterträdaren blir en tidigare spelare i klubben.

När Visby tog steget upp till SSL förra våren gjorde man det med sportchefen Joakim Bandholtz som tränare. Bandholtz utsåg senare RIG-tränaren Fredrik Holmgren som sin efterträdare på tränarposten, men sejouren blev bara ett-årig. Holmgren fick nyligen lämna klubben som åkte ur SSL.


Efterträdaren är ett bekant namn i ICA Maxi Arena. Christoffer Lindberg gjorde fem säsonger som spelare i klubben varav den sista slutade i SSL-avancemang. 36-åringen – som också spelat för klubbar som Tyresö Trollbäcken, Balrog och AIK – tog ett uppehåll från elitinnebandyn året som gick, men ska nu leda Visby som är tillbaka i Allsvenskan Södra.

- Otroligt kul att Christoffer väljer att fortsätta inom innebandyn efter ett sabbatsår, säger sportchefen Joakim Bandholtz i ett pressmeddelande.

Uppdraget blir Lindbergs första som huvudtränare. Han kommer leda en trupp som bland annat tvingats säga farväl till 27-målskytten Tommy Bolin och målvakten Martin Stolt som båda lämnat för Växjö. I helgen kom dock ett glädjebesked då Daniel Gonzalez Palm, notorisk poänggörare på allsvensk nivå, förlängde sitt kontrakt. 

- Han kommer få möjlighet att bygga ett nytt IBK då vi står inför en generationsväxling vilket jag tror han känner är en rolig och stimulerande utmaning, säger Bandholtz.



Video: Visbys höjdpunkter säsongen 19/20

Du kanske även vill läsa:
Klart: Här spelar profilen nästa säsong
Klart: Här spelar profilen nästa säsong
Den här artikeln handlar om: