Höstens bästa tränare
Jonny Lindströms (t.v) Salem är i allra högsta grad med i jakten på SSL-kvalet.
Foto: Magnus C Lydahl
Topplista

Höstens 5 bästa tränare i Allsvenskan Norra

ANNONS

Höstsäsongen är snart slut och nu väntar slutspurten där lagen väntas växla upp. Vi har rankat de ledare som utmärkt sig mest under första halvan av säsongen.

Nedan finner du vår rankning av målvakterna i damernas superliga:

1. Mikael Öhman, Djurgårdens IF IBS

Serieledare i skrivande stund och har sett väldigt stabila ut genom hela hösten. Gjorde egentligen inga spektakulära värvningar i somras utan satsade på att ta in mindre namnkunniga rollspelare, vilket har visat sig ge god effekt. Öhman har också återigen lyckats få ut mycket av sina stjärnspelare - Patrik Schantz, Patrik Kareliusson och Sebastian Gafvelin har verkligen levererat och visat att de är minst lika bra som tidigare år.

2. Christoffer Lindberg, Visby IBK

Visby var svårtippade inför den här säsongen efter att man tappade många viktiga spelare efter degraderingen från Svenska Superligan, men Lindbergs gäng har verkligen imponerat och placerat sig i toppen av tabellen. Man har hittat bra kemi i förstafemman med Markus Jovic och Wilmer Viinamäki i spetsen, samtidigt som nya namn som Axel Wallgren har tagit för sig omgående.

3. Jonny Lindström, Salems IF

Med Lindström tillbaka i båset har Salem sett mer ut som man gjorde för några säsonger sedan. I fjol slutade man på 25 poäng, och med nuvarande poängtakt kommer man landa på betydligt fler i vår. Framför allt har man hittat en stark bredd i laget med många som kan producera och ta avgörande roller.

4. Kristoffer Asp, Hudik/Björkberg IBK

Starten kunde inte ha blivit tuffare när nykomlingen tappade en 5-0-ledning till förlust borta mot AIK i premiären, och därefter förlorade ytterligare två matcher. Men därefter har det sett betydligt bättre ut i både offensiven och defensiven, och man har visat att man kan slå vilket lag som helst. 13 poäng har man skrapat ihop och det är väldigt starkt som nykomling med tanke på inledningen.

5. Per-Erik Jansson, IK Sätra

En annan nykomling som har imponerat. Visserligen ligger man just nu under nedflyttningsstrecket, men har två matcher färre spelade än de flesta och ligger på samma poäng som två av lagen ovanför. Sätra har fått ut mycket av sitt lag och spelat en väldigt effektiv innebandy långa stunder, särskilt med vassa kontringar.


  


Podcast avsnitt 17: Kent Göransson

Warbergs SSL-tränare gästar Fredrikssons innebandypodd

Den här artikeln handlar om: