Mullsjö-Dalen 9-12
Foto: Per Wiklund
Superligan

Succécomeback låg bakom Dalens makalösa vändning

ANNONS

Mullsjö spelade ut Dalen i första perioden men i den andra var det ett helt annat lag som ställde upp.

Dalen såg ut att åka på rejält med stryk mot Mullsjö på söndagskvällen efter en riktigt dålig förstaperiod av gästerna. Mullsjö ledde med 6-3 men siffrorna kunde ha varit större och känslan var att det skulle rinna på rejält. Men i andra perioden hände något och Dalen kom ut som ett nytt lag och härföraren var nyförvärvet Fredrik Edholm som gjorde fyra mål och en assist i sin första match för säsongen.

- Det var väl inte så här jag hade tänkt att det skulle gå till men det blev ju bra, säger Edholm till Innebandymagazinet med ett stort skratt.

Edholm blev klar för Dalen tidigare i veckan och han hade inte spelat någon match sedan den Schweiziska ligan pausades i mitten av november. Men i första perioden såg det ut som hela laget inte spelat på lika länge.

- Det kändes som vi hade jättebra stämning innan matchen så jag vet inte vad som hände. Mullsjö var heta och vi kom inte till. De var bättre än oss på allt och de vann alla närkamper och vi var inte först in på andrabollarna ens en gång.

Vad sa ni till varandra i periodpausen egentligen?

- Alla kände att vi var tvungna att förbättra oss och alla var tända att göra det. Vi surra ihop oss och sa åt varandra att vi skulle börja jobba ordentligt och sedan gick vi ut som ett helt nytt lag till andra perioden.

 

Ett helt nytt lag var det sannerligen och när andra perioden var slut hade Dalen hämtat ikapp tremålsunderläget och kvitterat till 7-7. Men Dalens förvandling slutade inte där utan man gick även ut till tredje perioden och höjde sig en nivå till och vann den med 5-2 och matchen med hela 12-9 till slut.  

- Vändningen handlar mycket om närkampsspelet, vi tuffar till oss och får Mullsjö till att vika ner sig i närkamperna och då fick vi massor av spelvändningar som vi utnyttjade.

Vad säger du om din egen insats?

- Vad ska man säga. Det är helt sjukt egentligen. Men vi har haft bra stäm i femman på träningarna i veckan och jag behövde inte göra så mycket egentligen. Jag hade fyra riktigt duktiga spelare runt omkring mig så jag behöver bara stå rätt och skjuta när jag fick bollen.

Dagens hjälte spelade i Dalen säsongen 2017/18 sedan dess har han hunnit med att representera fyra olika lag på tre säsonger. Frågan är om han är i Dalen för att stanna denna gång.  

- Jag vet inte men jag ska spela klart den här säsongen så får vi se. Det har inte riktigt blivit som jag tänkt mig med klubbytena senaste åren. Men nu är jag hemma i Umeå igen hos familjen och jag trivs bra.  

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: