Succélånet
Foto: Andreas Joakimsson
Superligan

Målvakten om valet mellan Storvreta och Sirius efter succén

ANNONS

Gårdagens stora snackis var Jacob Petterssons insats mot Dalen i Siriusmålet.

22-åriga Storvretaspelaren Jacob Pettersson har äntligen fått göra succé i Svenska Superligan fast med värsta lokalkonkurrenterna Sirius. Lillebror Sirius fick sin förstemålvakt skadad och då lånade man in en av Storvretas två målvakter som sitter på bänken bakom en storspelande Viktor Klintsten. Ett lyckodrag skulle det visa sig då Pettersson fått stå båda matcherna sedan han kom till Sirius och igår stod han för en stormatch när Uppsalalaget bortaslog Dalen.  

- Ja man kan väl säga att jag blivit inkastad i hetluften, skratt.  Rent sportsligt är det kul att få spela matcher igen, även väldigt roligt att man får en del att göra också, säger Pettersson till Innebandymagazinet.

Sirius har haft det tufft inledningsvis och ligger i botten av tabellen och inför gårdagens match mot slutspelslaget Dalen så var det inte många som trodde på en bortaseger. Men en storspelande Pettersson såg till så att Dalen inte kunde utnyttja sitt spelövertag och tränare Stefan Forsman var inte sen med att hylla sitt succélån och tillskriva han skrällsegern.

- Det hade inte gått utan att han hade spelat så stabilt som han gjort idag. Det är en magnifik insats. Han är jättebra hela matchen. Han får en fråga i tredjeperioden när han släpper två mål och svarar upp direkt. Jättestarkt gjort av honom. Han tar oss till seger, sa Forsman till Innebandymagazinet efter matchen igår.

Flera Siriusspelare har även hyllat Pettersson insats på sociala medier och i lokaltidningar. En av spelarna som ställer in sig i hyllningskören är Michael Jansson, som även han bytt Storvreta mot Sirius inför den här säsongen.

- Tycker det är kul att vi har fått in han, han har tagit chansen och visat hur bra han verkligen är när han får spela.

Huvudpersonen själv håller låg profil och trots alla hyllningar till höger och vänster så är han inte helt nöjd med sin insats igår.

- Tycker att matchen bjöd på många lägen både åt mig och Måns (Parsjö-Tegnér i Dalenmålet). Dalen kommer precis ur en karantän och vi kommer precis från en förlust så båda lagen var ivriga att visa framåt att de är tillbaka. Min insats tycker jag var godkänd, kändes mycket lugnare och kontrollerande så det var ganska enkelt att läsa av var majoritet av skotten skulle komma ifrån. Dock känner jag att jag att jag har lite till att krama ur innan jag känner mig i form.

Pettersson såg inte bara till att mota 36 Dalenskott utan han bidrog även i offensiven med sitt andra assist någonsin i SSL-karriären när han satte uppe Kasper Broby till 7-3 målet i början på tredje perioden.

- Sirius är ett lag som gillar att gå på kontringar så har sagt till forwarderna att när jag tar bollen ska de sticka, så det var bara en tidsfråga innan i det här fallet Broby skulle göra mål. Fler assister blir det.

Storvreta och Sirius är ju två stora rivaler i Uppsala, hur är det att som Storvretaspelare lånas ut till lillebror mitt under en pågående säsong?

- Självklart känns det konstigt att behöva gå till Sirius för att kunna lösa speltid till mig men det är lite sådana tider på grund av Corona. Har inte hört så jättemycket snack om det faktiskt, tror att de flesta förstår min situation. Så har inte hört annat än backning.

Låneavtalet mellan Storvreta och Sirius gäller fem matcher till fram till den 28 januari och sedan kan ett nytt avtal diskuteras. Men vad rör sig egentligen i huvudet på 22-åringen inför ett sådant val? Vill han fortsätta i Sirius som förstemålvakt och försöka att hålla dem kvar i SSL eller vill han gå tillbaka till Storvreta och sitta på bänken och slåss om ett SM-guld.

- Just nu tänker jag bara fokusera på de matcherna jag har framför mig, sen får Storvreta, jag och Sirius komma överens om hur vi ska fortsätta framåt i säsongen. Anledningen till att jag blev utlånad är för att jag inte tjänar så mycket på att sitta bänk längre. Och jag har kommit så pass långt i min utveckling att jag behöver kontinuerlig speltid för att bli bättre och Viktor(Klinsten) har briljerat i målet så jag köper att läget har varit svårt för Oskar (Lundin, Storvretas tränare) att välja vem som ska stå vilka matcher.

En som haft samma problematik som Pettersson är Michael Jansson som även han hade spelat fyra säsonger i Storvreta utan att ta en ordinarie tröja. Han valde att till slut att lämna Storvreta för att få mer speltid i Sirius, ett inte helt lätt beslut. Men han ångrar sig inte idag.

- Det var speciellt att gå till rivalerna men det kändes som att det var bäst för min egen karriär att byta och få speltid.

Jansson passar även på att ge Pettersson ett gott råd inför hans tuffa val i slutet av månaden.

- Tycker han ska tänka på vad som känns bäst för han, han förtjänar att spela mycket inte att sitta bänk.



TV: Säsongens snyggaste mål i Allsvenskan

Avgör i sudden death: ”Det där är ett urtjusigt mål”

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: