#ibsilly-nytt
Foto: Anton Måård
Superligan

Jönköping värvar in två av Smålands största talanger

ANNONS

Två oerhört spännande talanger debuterar i SSL med Jönköping i januari månad.

De flesta rubrikerna om Jönköping under hösten har handlat om deras tunna trupp och om uteblivna resultat. Men nu hoppas Jönköping ha slagit två flugor i en smäll när man värvat in två nya spelare på dubbellicens som ska hjälpa dem klättra i tabellen under andra halvan.

Det är inga mindre än två av Smålands största talanger som värvas in i Hilma Liebgott och Evelina Petersson. Båda talangerna har Craftstaden som moderklubb men spelar nu med Kalmarsund i Allsvenskan.  

- Två framtidsnamn som vi är övertygade om kommer hjälp oss den närmsta tiden med sina egenskaper. Evelina med sin bollbehandling och trygghet och Hilma med sitt rörelsemönster och anfallsinstinkt, säger assisterande tränare Daniel Stenmarker till Innebandymagazinet.

 Liebgott hann med att göra 6+1 och Petersson 0+3 innan säsongen pausades i Allsvenskan. När Innebandymagazinet rankade  i somras så hade vi Petersson på andra plats med motiveringen.

En oerhört spännande spelare som jag tror kommer få sitt stora genombrott denna säsong, så passa på att njuta så länge ni kan för snart är hon förlorad för den allsvenska publiken. SSL-klubbarna kommer nämligen stå på rad för att försöka värva henne efter denna säsong. 17-åringen var lagkapten för Smålands SDF-lag senast och gjorde det med den ära. Hon är en av Smålands allra största talanger i 03-kullen och hon valdes ut av tränarna som Dam1ans bästa back den gångna säsongen. Supertalangen öste in 25 poäng från sin backplats på 15 matcher och hon har knappt fyllt 17 år. 

- Vår sportgrupp har verkligen arbetat hårt för att få dessa tjejer på plats, som kommer passa väldigt bra in hos oss. Jag Vill också tacka kalmarsund för snabb, proffsig och smidig lösning där både parter haft spelarna i fråga, i fokus.

Kalmarsunds tränare Viktor Sheffield säger så här om lösningen:

- Jag ser det som otroligt positivt att flera av våra spelare får möjlighet att spela innebandy på högsta nivå under vårt ofrivilliga uppehåll. Jag är övertygad att både Hilma och Evelina kommer bidra till att Jönköping kan ta fler poäng under deras vistelse där. Det ska bli spännande att se dessa två unga spelare göra entré i världens bästa liga och bygga erfarenheter som vi kommer ha nytta av när det kommer spelas SSL-innebandy i KIFAB Arena i framtiden.

Jönköping har brottats nere i bottenskiktet av tabellen hela säsongen men man avslutade första halvan på bästa sett när man besegrade Täby i en av de största skrällarna på höstsäsongen. Den blytunga segern gjorde att man klättrade över nedflyttningsstrecket och gick upp på en tionde plats med fyra poäng upp till slutspel och två poäng ner till nedflyttning. Men Stenmarker är övertygad om att de inte ska behöva titta sig över axlarna allt för mycket under andra halvan.

- Vi har fler växlar i oss andra halvan, gruppen är hungrig och vi kommer fortsätta träna hårt, förbereda oss väl och behålla koncentrationen. Vi blir bättre för varje träning som går och för varje vecka. Vi tror på en ljus andra halva av säsongen, det är de vi har gjort oss redo för,

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: