Foto: Per Wiklund
Träning

Ramirez tre bästa tips - så kommer du tillbaka från en jobbig skada

ANNONS

Växjöbacken har nyligen kommit tillbaka efter en korsbandsskada.

Växjöbacken Niklas Ramirez har nyligen kommit tillbaka till innebandyplanen efter ett par skadefylld år - och vet hur man tar sig igenom en lång rehabperiod. För Innebandymagazinets läsare delar 25-åringen med sig av sina bästa tips för att komma tillbaka som starkare. 

1. Vänd situationen till någonting positivt. 

– Under tiden som jag rehabade såg jag till att göra sådana saker som jag annars inte hade haft tid med, exempelvis som att resa och träffa nära och kära som jag annars inte hade hunnit träffa. Jag tror att det är viktigt att vända den negativa situationen till någonting bra. Det fungerade bra för mig. 

2. Gör jobbet hela vägen. 

– Jag fick höra att när man har genomgått en korsbandsoperation har man 70 procent kvar av rehabprocessen. Det är en lång period som man går igenom och man måste vara beredd på att man inte gör framsteg varje vecka och att vissa perioder är jobbiga. Det mentala är väldigt viktigt, och för att orka ta sig tillbaka till gäller det att göra jobbet hela vägen. 

3. Hitta en fysioterapeut som du litar på 

– I Växjö har jag haft turen och förmånen att ha skickliga fysioterapeuter runt mig. Spelar man i ett juniorlag eller i ett seniorlag längre ner i seriesystemet är inte det någon självklarhet och då är det viktigt att man hittar en person som man känner att man litar fullt ut på. 

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: