Warberg-Malmö 19.00
#25 Johanna Ejdelind gjorde comeback efter skada förra matchen och ikväll ansluter en gammal bekant
Foto: Peter Lindblad och Björn Sandberg
Superligan

FD SSL-spelare gör comeback

ANNONS

Malmö förstärker med en poängfarlig forward inför kvällens match mot Warberg.

Malmö har haft stora problem inledningsvis och bara spelat in sju poäng på nio matcher. En av anledningarna till det är att man drabbats av skador på flera nyckelspelare samt att man bara fått igång en producerande femma. Nu har man lyckats hitta en lösning på både de problemen då man lånar in den poängfarliga forwarden Rebecca Mårtensson från Dam1an-laget Höllviken. 

- På grund av den rådande situation som vi är i har de stängt ner våran divison 1 serie och då var det inte så mycket att fundera på då jag har spelat i Malmö tidigare, säger Mårtensson till Innebandymagazinet. 

Hur länge blir du kvar?

-  Det är enbart en inlåning som kommer att avbrytas så fort våran serie är igång igen. Men jag är givetvis enormt tacksam för att jag får fortsätta träna innebandy med Malmö under rådande omständigheter. 

29-åringen har flera säsonger bakom sig i SSL där hon senast spelade i Malmö från 2014-2017. De två senaste säsongerna har hon trappat ner i Dam1an och öst in 126 poäng. Innan årets säsong stängde ner i Dam1an hade hon gjort 7 mål och 5 assist för Höllviken på fem matcher.

- Dam1an går inte på något sätt att jämföra med SSL. Skillnaden är enorm på alla fronter. Det kommer att ta tid att anpassa sig till den stora nivåskillnaden, först och främst skall jag bidra med mycket energi och peppa tjejerna i laget. 

Ikväll möter Malmö ett formtoppat Warberg som just nu gör sin bästa säsong någonsin i Superligan. Mårtensson är tillgänglig för spel men hon vill inte avslöja om hon kommer spela från start eller inte. 

- Mycket möjligt, vi får se om jag blir kallad, avslutar hon med ett gåtfullt skratt. 

 


TV: Fullständigt magisk assist av Gabriel Kohonen

Snyggare passning än pappa Mika någonsin har gjort?

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Målfest för Pixbo Wallenstam hemma mot Warberg IBF Falun vann efter avgörande i tredje perioden mot Warberg

Den här artikeln handlar om: