Foto: Per Wiklund
Superligan

Andersson inför comebacken: "Vet inte om jag spelar"

ANNONS

Har inte hunnit träna med laget: "Kom hit från Schweiz i går"

André Andersson är tillbaka i Sverige och Växjö - och finns med i matchtruppen till kvällens match mot Höllviken. 

– Jag är på väg till samlingen nu, alla papper är klara och jag är spelklar, bekräftar 26-åringen för Innebandymagazinet. 

Spelar du från start? 

– Det vet jag inte, jag kom från Schweiz i går och har inte ens hunnit träna med laget. Vi får se vad tränarna säger på samlingen, berättar Andersson och fortsätter: 

– I morgon (torsdag) gör jag min första träning med laget. Det är klart att det är lite speciellt att komma in så här snabbt, men jag känner många av grabbarna i laget och det är skönt att komma igång så snabbt som möjligt. 

Växjö har under de senaste veckorna haft flera bekräftade fall i truppen och laget har inte spelat alls sedan vinstmatchen (10-7) mot Sirius den 8 november. 

Nu är tanken att Andersson tillsammans med schweizarna Pascal Meier och Manuel Maurer, som också är med i matchtruppen i kväll, ska  bidra med rutin och spetskompetens under resterande delen av 2020. 

Hur är din innebandymässiga form? 

– Svårt att säga med tanke på att jag inte har spelat match på flera veckor. Men vi har hållit i gång med laget nere i Schweiz och tränat på så bra vi har kunnat, säger Andersson, som ser fram emot att återigen få spela innebandy:  

– Jag ser det här som en jättemöjlighet att komma i god matchform och få möjligheten att tävla, samtidigt som jag får chansen att hjälpa en klubb som jag tycker fantastiskt bra om. Jag är otroligt glad att det löste sig så snabbt.

 

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: