Foto: Ulrika Lindström
Herrettan

Kvaldrömmarna gick i kras i fjol - nu vill Ledberg få ett avslut på säsongen

ANNONS

"Jag tror inte att någon vill att det ska bli som det blev i fjol"

Ledberg imponerade under fjolåret och blev till slut trea i Herr1an östra Götaland. Då ställdes kvalspelet in och lagets allsvenska drömmar gick i kras. 

Den här säsongen har laget återigen satt kurs mot allsvenskt kvalspel - och leder serien efter fyra spelade omgångar. 

Och trots att det är lagets defensiv som har varit framgångsfaktorn är det en offensive poängmakaren Adam Zetterström som har utmärkt sig mest. 

– Adam har varit en jätteviktig injektion för oss - inte bara genom sin poängproduktion. Det syns att han spelar med stort självförtroende, säger lagets tränare, Fredrik Hemmingberg till Innebandymagazinet, och fortsätter: 

– Jag tycker att vi har många som har spelat på en bra nivå. Inte minst målvakten Leo Torell Hagström som har varit en jätte i målet. Även Olle Åhman (med SSL-meriter från Örebro) har betytt mycket för oss. 

Ni var med i toppen av serien i fjol - hur bra är säsongens Ledberg? 

– Det var många som trodde att vi skulle få det tufft den här säsongen, men vi har verkligen bevisat motsatsen. Det har klaffat såväl socialt som spelmässigt. Vi siktar åtrerigen på att vara topp fyra den här och hoppas på att serien kan avgöras på ett eller annat sätt. 

Vad ska man göra för att avsluta serien? 

– Det viktigaste är att man gör någonting av den här säsongen. Jag tror inte att någon vill att det ska bli som det blev i fjol. Om det går att få till en enkelserie med ett avgörande kvalspel vore det alldeles ypperligt, säger Hemmingberg och fortsätter: 

– Förhoppningsvis kan vi få ner smittan i samhället så pass att vi kan vara igång igen med serien i januari eller februari. Nu när Tjeckien startar upp sina ligor igen får man åtminstone upp hoppet för att vi också ska kunna starta upp igen. 

Hur håller ni igång nu? 

– Vi försöker peppa killarna så gott det går och försöker få dem att hålla igång. Men det är svårt - och jag förstår att det är tungt för killarna. Vi har försökt att samlas en gång i veckan för konditionspass utomhus och har varierat med att få in lite andra aktiviteter som badminton. På den här nivån är det sociala minst lika viktigt som det innebandymässiga - och det går verkligen förlorat nu. Vi försöker göra det bästa av situationen - just nu kan vi inte göra annat. 


Matchrapporter: Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien Ledberg vann med 8-7 hemma mot Torshälla Åby vann – Felix Karlsson matchvinnare Ledberg släppte in fyra mål i tredje perioden – föll stort mot Skövde IBF Västerås utklassade Ledberg på bortaplan

Den här artikeln handlar om: