Extra
Foto: Anton Måård
Superligan

Jesper Sankell har fått sin dom - stängs av i flera matcher

ANNONS

Mullsjöspelaren får flera matchers avstängning.

Det var efter förra helgens match mot Team Thorengruppen som Mullsjös Jesper Sankell rapporterades till videogranskningsgruppen som i sin tur anmälde Mullsjöspelaren till Juridiska Nämnden. JN i sin tur valde att stänga av Sankell i väntan på utredning.  

- Videogruppen bedömer i den aktuella situationen att Sankell har utfört handling medvetet då han har sin vänster arm i en position ut från kroppen som inte kan anses naturlig vid den typen av spelsituation. Sankell stöter eller slår ej med klubban utan för den mot Lindgrens skrev. Lindgren är inte heller bollförare då situationen inträffar. Sankell har således agerat både på ett sätt där risken att skada motspelaren varit hög samt på ett sätt som får anses osportsligt. Videogruppen anser därför att händelsen borde renderat i UM3 varvid situationen anmäls till Juridiska Nämnden, så motiverade videogranskningsgruppen sitt beslut då.

Nu har Juridiska Nämnden tagit sitt beslut och Jesper Sankell stängs av i tre matcher. Så Sankell kommer missa dagens match mot Helsingborg och de två kommande länsderbyna mot Fagerhult  och Jönköping. 

JN konstaterar att angreppet sker medvetet och med avsikt att åsamka motspelaren skada. Användningen av klubban som tillhygge ska vid bedömningen anses som en försvårande omständighet, skriver JN bland annat i sitt beslut, som går att läsas i sin helhet här

Till Sportexpressen säger Sankell så här om domen:

- Min enda kommentar till händelsen är att jag inte överhuvudtaget hade för avsikt att skada spelaren. Det är ett försök till en hakning som blir kass eller snarare hamnar kasst som absolut kan anses osportslig men har som syfte att vara spelförstörande snarare än att skada honom. 

024

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: