Foto: Jimmy Palm
Superligan

Supertung förlust för Lund

ANNONS

Lund hade tre poäng som i en liten ask mot Nacka men nervositeten spelade skåningarna ett spratt igen.

SSL-nykomlingarna IBK Lund åkte på en väldigt tung förlust mot Nacka Wallenstam idag. Inför tredje perioden ledde Lund med 5-2 men Nacka kunde kvittera med 5 sekunder kvar. Sedan hade Lund chansen att få med sig bonuspoängen men Minna Karlsson missa en straff med en minut kvar av sudden och istället var det nacka som avgjorde på straffläggningen.  

- Surt är det enda jag kommer på nu. Jag måste erkänna att jag är rätt så tom just nu. Det är kul att vi leder med tre bollar inför tredje och att vi gjorde en bra andra period där vi satt våra lägen, säger tränare Johan Gustafson till Innebandymagazinet.

Ni förlorar sista perioden med 1-4, vad är det som händer?

- Vi prata inför tredje att vi inte skulle bjuda på något utan vi skulle fortsätta med vårt spel fast slå ännu mer gröna passningar. Men de får in ett tidigt mål och får lite självförtroende och efter det fortsätter det bara.  Vi blir för nervösa i slutet och vi klarar inte av att hålla ut och det är för jäkla tråkigt att bollen trillar ner framför Philippa Blom med ett par sekunder kvar. Där borde vi agerat bättre och fått undan bollen. Men vi är för unga fortfarande och vi har tendenser att inte ta den fysiska kampen. Men så nära tre poäng som vi var idag har vi inte varit tidigare så det är ju alltid något positivt.

Det här var andra gången i år då man förlorade i slutsekunderna, senast var mot Mora som satte 3-2 med 7 sekunder kvar.

- Det är jäkligt frustrerande och jag vet inte riktigt vad vi ska göra för att komma till rätt med detta. Vi får sätta oss ner och kolla på matchen och diskutera hur vi går vidare. Just nu infinner det sig någon nervositet när matcherna ska avgöras. Vi blev väldigt glada för poängen senast mot Rönnby men här hade jag räknat med tre poäng när vi fick matchen dit vi ville.

När kommer er första seger då?

- Det måste bli snart tycker jag, det är vi värda. Ni tippade ju oss toksist och det tänkte vi bevisa att ni har fel. Det gäller bara att trumma vidare, det är en fantastisk skillnad på oss idag jämfört med bara ett halvår sedan. Vi är på gång och den första segern kommer att komma snart.   

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka Nacka Wallenstam besegrade Älvsjö AIK efter Linnea Lindgrens dubbel Nacka Wallenstam vinnare mot Tyresö Trollbäcken – avgjorde i förlängningen

Den här artikeln handlar om: