Foto: Tomas Brandt Wangel
Allsvenskan norra/östra

Blev matchvinnare med ett hattrick

ANNONS

Sundsvalls Milla Lundberg stod för en väldigt bra prestation i helgens segermatch i norra allsvenskan.

I helgen så gjorde Sundsvalls forwardstalang Milla Lundberg sitt första hattrick någonsin i norra allsvenskan. Efter 13 sekunder i andra perioden reducerade hon till 2-3 och i samma byte kvitterade hon även till 3-3 40 sekunder senare. I början på tredje perioden så fullbordade hon sitt hattrick när hon satte 5-4 till Sundsvall vilket också blev det matchavgörande mål då luften gick ur Kågedalen som till slut förlorade med 7-4.  

- Jag tycker att vi gör en bra insats som lag, vi börjar matchen starkt men börjar tappa vårt spel i slutat av första och börjar därefter släppa in bollar. Men i andra perioden går vi in och vinner tillbaka matchen med tre snabba mål och sen fortsätter vi spela vårt spel matchen ut. Så jag tycker att vi gör en bra match, vi kämpar på och får utdelning för vårt hårda arbete på planen, säger Lundberg till Innebandymagazinet.

Vad säger du om din egen insats, du gjorde ju ditt allra första hattrick?

- Ja, jag hade inte kunnat gjort tre mål utan mina lagkamraters hårda arbete på planen så jag har dem att tacka också. Men det är självklart kul att man får utdelning för det hårda arbetet man lagt ner.

Video: Se Lundbergs alla tre mål

Detta var Sundsvalls tredje hattrick på fem matcher och de två tidigare har Sabrina Strandberg stått för. Siktar du på att slå henne i antal hattrick nu när du fått upp ångan?

- Självklart är det nått jag strävar efter men just nu ligger mitt fokus på att vi tar tre poäng på matcherna framöver. Men jag hoppas absolut att båda jag och Sabrina fortsätter göra hattricks samt att övriga i laget öser in mål.

Sundsvall ligger just nu på en tredje plats i serien vilket innebär kval till SSL då tvåan RIG Umeå inte får gå upp till Superligan. Förra säsongens SSL-lag Dalen leder serien efter fem raka vinster och bakom Sundsvall jagar Umeå Västra och Örnsköldsvik. Så fyra lag slåss om två kvalplatser och utgår man från att Dalen kommer fortsätta dominera är det tre lag som slåss om den sista kvalplatsen och där sitter just nu Sundsvall i förarsätet. 

- Det är många bra lag som är med i serien i år, så att hålla toppen platserna kommer absolut att bli en tuff uppgift. Men jag skulle säga att det har varit tufft tidigare år i norra också, istället för Thorén kom IBK Dalen. Men jag tycker bara det är bra att serien är tuff, då får man möjligheten att mäta sig mot de bästa och se vart man står.

Matchrapporter: Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF Sundsvalls IBF:s fina svit håller i sig efter 3-2 mot Örnsköldsvik IBF

Den här artikeln handlar om: