Foto: Per Wiklund och Hovshaga
Superligan

19-åring debuterar för Växjö ikväll

ANNONS

Inför kvällens stekheta Smålandsderby passar Vipers på att värva in en ny spelare.

Ikväll är det dags för årets första smålandsderby mellan Kalmarsund och Växjö. Ett möte som blivit hetare och hetare för varje match de båda antagonisterna mötts de två senaste säsongerna. Lagen har mötts 6 gånger i SSL och det står just nu 3-3 i inbördes möten men 10-8 till Kalmarsund i poängfördelning.

- Personligen tycker jag att detta möte vuxit fram till säsongens höjdpunkt där det är den roligaste matchen med mest derbykänsla. Den har passerat förbi mötena med Mullsjö som säsongens roligaste. Det kommer bli en tuff match med mycket känslor och högt tempo, säger Växjös tränare Johan Schönbeck till Innebandymagazinet.

Kalmarsunds sportchef Adam Kallenberg sa förra säsongen att de hade som mål att vara Smålands bästa lag. En titel som Växjö prenumerant på sedan man gick upp 2013/14. Faktum är att Växjö aldrig missat slutspel förutom ifjol, men då blev det ju inställt. Samtidigt som Kalmarsund skulle spela sitt första slutspel någonsin på sin andra säsong i finrummet ifjol. Så frågan är vem som är Smålands bästa lag nu med tanke på att Kalmarsund gick bättre förra säsongen och att man tagit dubbelt så många poäng första tre omgångarna.

- Svårt att säga men ser man till säsongsstarten så har ju Kalmarsund inlett alldeles fantastiskt bra så tittar man på dagsformen så har de väl förtjänat att kalla sig Smålands bästa lag.

 Och efter 26 omgångar då, vem tror du har förtjänat titeln då?

- Det är mycket möjligt att de är före oss i tabellen även efter 26 omgångar men det skulle inte vara så sjukt förvånande i så fall. Vi är i lite olika lägen nu där de bygger laget tydligt för att vara väldigt bra just nu och där de bärande spelarna inte har så många år kvar. Vi är ju inne i en process där vi har många nya och där vi bygger långsiktigt för att vara som bäst om några år framöver.

 

Vad säger du om er inledning av säsongen som givit 4 poäng på tre matcher?

- Inledningen har innehållit både toppar och dalar och även under matcherna. Största dalen var väl mot just Dalen också. Matcherna mot Pixbo och Mullsjö har haft väldigt bra delar men även väldigt svaga delar.

Är du nöjd med poängskörden?

- Jag har inte reflekterat så mycket över poängen men det känns väl helt okej med fyra poäng. Vi skulle väl tagit en trea mot Pixbo kan jag tycka men å andra sidan hade jag inte budgeterar med en trea mot Mullsjö så det känns helt okej med fyra poäng så här långt.

Tidigare i veckan skickade ni ut ett pressmeddelande om att ni hade problem med skador och att ni lånar in två tjeckiska spelare. Vilka spelare är det som är skadade?

- Vi har haft lite små problem. När vi tog kontakt med landslagsspelaren Mikulas Krbec så var tanken att han skulle ersätta Patrik Gustafsson, som vi trodde var långtidsskadad. Men nu visade det sig att han är tillbaka mycket tidigare än vad vi trott, han är med redan ikväll igen.

Ingen av de två tjeckiska spelarna är med i kväll de kommer till Sverige först på fredag. Ett välkommet tillskott trots att Gustafsson är tillbaka i spel igen.  

- Överlag har vi en liten för tunn trupp med tanke på hur det ser ut i samhället just nu. Jag tror att alla lag kommer ha högre frånvaro än vad vi är vana vid med tanke på att varenda snorig liten näsa ska stanna hemma.

Men en annan ny spelare som finns med i kväll är 19-åriga talangen Noah Alex som tillvardags spelar i Herr1an med Hovshaga. Han var med på bänken mot Mullsjö senast men kommer troligtvis att får starta ikväll.

- Jag tror att han kommer få spela idag. Vi har många spelare som riskerar att vara borta och då får vi matcha laget lite annorlunda än vad vi brukar och just nu ser det ut som att han kommer att få spela.

19-åringen har öst in poäng i både Herr1an och JAS för grannklubben Hovshaga de senaste säsongerna och har skrivit på en dubbellicens med Växjö.

- Det är en grymt talangfull innebandyspelare som vi känner ett intresse för inför framtiden. Han finns ju i närområdet så då vill vi hjälpa honom med att ge honom chansen och bli en SSL-spelare som vi kan få nytta av i framtiden. Han kommer träna med oss och spela en del matcher.

Om det ska bli några poäng i dagens prestigefyllda derby så är den största nyckeln att få stopp på Kalmarsundsstjärnan Kim Nilsson som inlett säsongen fantastiskt och leder både skytte- och poängligan.

Det är inte skitenkelt att stoppa honom om jag ska vara ärlig. Men det kommer handla mycket om vårt eget spel med boll och se till så vi inte slarvar. Kims spelvändningar är otroligt jobbiga att möta och han är helt sjukt vass i de situationerna. Sedan kanske vi även måste se till så att hans femma inte får vara så spelförande som de vill vara.

Växjös svar på Kim Nilsson är nyförvärvet Tommy Bolin som också inlett säsongen väldigt piggt.

- Han är en härlig innebandyspelare och en bra människa som passar oerhört väl in hos oss. Han har acklimatiserat sig helt fantastiskt och han har kommit in grymt bra i gruppen.TV: Omgångens sexa - "Som fritidsledaren på rasten - han är störst, bäst och han vet det"

Bästa spelarna i senaste omgången av SSL Herr är utsedda!

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: