#ibsilly-nytt
Foto: D-Foto
Allsvenskan södra

Lerum ställer upp med 4 nyförvärv

ANNONS

Förra säsongens poängkung är skadad men Lerum har hittat fyra ersättare inför dagens match mot Karlstad.

I eftermiddag möter nykomlingarna FBC Lerum topplaget Karlstad IBF i den södra allsvenskan. Dagen till ära har Lerum fyra nyförvärv som kommer spela från start. Det handlar om de två tjeckiska U19-landslagsspelarna Matej Penicka och Martin Cermak. Sedan gör den före detta SSL-spelaren Joakim Fors comeback efter att varit långtidsskadad samt att man har skrivit dubbellicens med Pixbospelaren Marcus Peil.

- Vi har dragits med en hel del skador på bland annat förra årets poängkung Fredrik Bäckman som varit tungt för oss, för dem som följt FBC vet att vi behövt formera om laget i princip inför varje match så det känns bra att vi får den här möjligheten med Matej och Martin att bredda och spetsa till truppen ytterligare lite. Fors gör ju comeback efter skada och det är ju självklart väldigt viktigt för oss då han är en helt enastående innebandyspelare och viktig person för laget i sig, säger tränare Anton Olofsson till Innebandymagazinet.

Sedan har ni även skrivit dubbellicens med Marcus ”Mr. Autofire” Peil, hur ser den uppgörelsen med Pixbo ut?

- Det enda som är bestämt i dagsläget är att han kommer spela med oss idag. Givetvis hoppas vi på fler möjligheter att få använda honom med tanke på vilken kvalité han besitter men det är helt upp till Marcus och Pixbo, så framtiden får utvisa det helt enkelt.

Hur är statusen på Fors nu då, är han helt återställd från sin skada?

- Fors skadade ju sig i januari hemma mot Nilsby förra säsongen och har vart borta från matchspel sen dess. Nu är han återställd och tränar på, han kommer vara med så mycket det går, han har en lite ny familjesituation med en liten dotter och husbygge på gång så vi försöker lägga pusslet ihop men han är med när han kan helt enkelt kort och gott.

25-åriga Fors har två säsonger som ordinarie back i Pixbo bakom sig samt ett år i Schweiz. Förra säsongen blev bara 13 matcher lång innan olyckan var framme. Med sitt tunga dragskott kommer Lerum få en till dimension i sitt anfallsspel och det hann bli 16 poäng innan skadan satte stopp för spel.

- Jag skadade knät första matchen efter nyår, fick flera sprickor i skelettet där korsbandet fäster. Så det var tre långa månader på kryckor då jag inte fick belasta vänstra benet någonting alls, säger Fors till Innebandymagazinet.

Hur känns det att vara tillbaka i hetluften igen?

- Ska såklart bli roligt att spela igen. Har väl gjort 4-5 träningarna nu så det blir spännande att se hur man står sig. Kan inte säga att jag vet mycket om Karlstad utöver Colling-bröderna.

Video: Har Victor Johansson konserverat målformen från förra helgen?


 

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: