Foto: Privat/Dagens Vimmerby
Division 1 östra Götaland

Upp till bevis för Herr1an-nykomlingen

ANNONS

För 20 år sedan lämnade Vimmerby IBK förbundsserierna men nu är den småländska klubben tillbaka igen.

Anrika Vimmerby IBK är denna säsong nykomlingar i Herr1an Östra Götaland och det var 20 år sedan sist man spelade i förbundsserien. Efter tre spelade omgångar ligger de sist i tabellen med två inspelade poäng men det är bara tre poäng upp till tredjeplatsen i en väldigt tight serie där alla slå alla.

- Som många nykomlingar tar det tid att komma in tempo med mera och känslan är att vi har en bit kvar till där vi vill vara sett till våra prestationer så här långt. Samtidigt var stora delar av segern mot Hovslätt bra vilket vi också tar med oss, säger lagets tränare Michael Elmér till Innebandymagazinet.

Rutinerade Elmér är inne på sin andra säsong i smålandsklubben och han hade som målsättning att få upp laget till Herr1an och även etablera dem där när han skrev på. Första delen är redan i hamn så nu är det bara att se till så att laget även etablera sig på denna nivå kvar. Elmér vet vad som krävs för att spela på denna nivå och faktum är att han var med även på Vimmerbys storhetstid som tränare i slutet på 90-talet.  

- Herr1an är mera av en elitverksamhet idag jämfört med tidigare. Alla lag i serien är väl förberedda, vad vi kan se, och misstag straffas hårt.

Ikväll har man chansen att klättra i tabellen då man tar emot Linköpings FBC som just nu ligger två poäng före Vimmerby på en åttonde plats. Efter en veckas uppehåll är det ett extra laddat hemmalag inför kvällens drabbning.  

- Spänd förväntan, vi har varit spellediga och då är suget efter match extra stor. Synd att vi inte fick möjligheten att fylla på med mera publik redan nu. Många viktiga matcher framöver och vi vill absolut vara med på rätt sida när serien eventuellt delar upp sig. Respekt för ett ungt och hungrigt Linköping så det blir en bra värdemätare om vi hittar rätt i taktik och inställning.

Tittar man i tabellen så hittar vi som sagt var Vimmerby sist men om man tittar i poängligan så hittar man en Vimmerbyspelare överst istället. Det är en av landets mest jagade spelare som hade 17 olika anbud under silly season men som valde att stanna kvar. De senaste sju säsongerna har Jonatan Green öst in 453 poäng i Herr2an och bevisligen går det lika lätt för han att göra poäng i ettan också med tanke på att han snittat 3 poäng per match så här långt.

- Jonatan är en poängspelare bevisligen även på denna nivå. Sedan vet jag att han själv har höga krav på sig själv och troligtvis tycker han att han borde gjort ett antal poäng till. Hans inledning offensivt får godkänt så klart.

Vad blir nycklarna till vinst i kväll?

- Närvaro, fokus och tålamod. Flera delar som vi behöver bevisa för oss själva. Jag upplever att laget vill leverera på Herr1-nivån vilket vi får chans att göra ikväll.

Matchrapporter: Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan Linköping fortsätter skörda segrar hemma – vann med 9-5 mot Surahammar Örebro Innebandy vann toppmötet mot Linköping med 5-2 Linköping vann toppmötet mot Berg med 12-2

Den här artikeln handlar om: