Simon Palmén under VM-kvartsfinalen mot Lettland 2018
Foto: Per Wiklund
Landslaget

600 dagar sedan senaste landskampen: "Borde få chansen"

ANNONS

Linköpings Simon Palmén har snart gått två år utan landslagsspel.

Mer än 600 dagar har gått sedan Simon Palmén senast drog på sig den svenska landslagströjan i samband med en EF-turnering i Uppsala i mitten av januari. Sedan dess har det varit tyst från landslagshåll. 

− Jag var med i VM 2018 och landslagslägret efter det. Efter det har jag inte blivit uttagen en enda gång, säger Simon Palmén till Innebandymagazinet. 

Du har inte hört någonting alls från landslagledningen? 

− Ingenting alls. Men jag har förstått att det är så som det fungerar också. Han pratat med de som har blivit uttagna och vi andra får någonstans förstå att vi inte är uttagna genom att vi inte hör något. 

Tycker du själv att du borde var med? 

− Jag tycker att jag borde få chansen sett till hur konkurrensen ser ut just nu och det som jag har presterat. Samtidigt har jag förståelse för att man vill testa nya spelare och att man låter yngre spelare få chansen när det är långt kvar till VM. Det har jag all respekt för. 

Hur ser du på konkurrensen på centerplatsen?  

− Bortsett från Johan Samuelsson och Jonas Svahn, som har varit givna i många år är det många unga som har fått chansen under det senaste året. Jag tycker som sagt att det är rätt att testa nya spelare, men man måste också kolla till vad spelarna presterar och då tycker jag att jag är värd chansen, säger Palmén, som petningarna till trots är tydlig med att han vill tillbaka till landslaget så snart som möjligt. 

− För mig handlar det om att fortsätta prestera och bevisligen göra det ännu bättre än tidigare. Jag siktar alltid på att vara med i alla landslagstrupper och VM nästa år fortfarande ett jättestort mål för mig. 

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: