MALMÖ-LUND 5-0
Foto: Jimmy Palm
Superligan

Det historiska derbyt går inte till historien

ANNONS

Malmö vann enkelt det första skånska derbyt, som saknade det mesta, i Superligan.

Det första historiska Skånederbyt i högstaligan på damsidan går verkligen inte till historien som någon underhållande match. Malmö och Lund bjöd på en tempofattig match där målchanserna lös lika mycket med sin frånvaro som publiken gjorde. Men man kan förstå att glamourinnebandyn uteblev när det första Skånederbyt spelades inför 50 personer i en hall som tar 4000.

- Det var inget vidare bra tempo i matchen och vi försökte dra upp det men det var tufft när de låg så lågt i sitt försvarsspel. Vi gjorde vårt bästa med att försöka rulla boll så snabbt som möjligt men det hjälpte inte utan det blev en avslagen historia, säger Malmös Ebba Flydalen till Innebandymagazinet.

Malmö ledde med 1-0 efter första perioden efter ett slumpmål från Maja Ekström. Ekström utökade sedan Malmös ledning i andra perioden när hon gjorde lagets första powerplaymål för säsongen. Sedan kliver Flydalen fram och gör sitt första mål i SSL någonsin i sin 31:a match.

- Det kändes jäkligt skönt, det har låst sig lite så det var oerhört skönt att jag fick spräcka nollan. Jag fick mycket yta på min kant och blev rätt så chockad när jag såg hur fri jag var så jag tog tillfället i akt och lossade iväg ett skott. Det var mycket folk på kassen så bollen gick in.

Varför tog det 31 matcher för dig att göra mål i SSL?

- Ja det kan man undra. Jag har varit lite för snäll med passningar och skjutit på tok för lite.

Det skulle bli ett mål till i andra perioden innan Cecilia Di Nardo prickade in matchen sista mål till 5-0 i spel fem mot tre i början på tredje perioden.  

- Vi gör en gedigen laginsats från längst ner på bänken till längst upp. Vi styr hela matchen och maler sönder dem till slut.

Matchfakta

Vad är det som gör att det är ni som vinner det första historiska Skånederbyt?

- Vi jobbar hårdare än dem och Elin Rosén var väldigt bra i målet. Sedan rullar vi boll väldigt snabbt så att deras man-man-försvar inte hänger med.

Malmö hade dagen till ära bytt backpar bakom sin fruktade förstakedja och gått all in med att para ihop sina fem bästa spelare i en femma. Rasmussen-Gämperli-Ekström med Njai och Di Nardo. De stod för tre av målen och på de fem första matcherna har nu förstakedjan gjort alla utan fyra mål. Så då passade bra att Flydalen ställ in siktet.   

- Vi i de två andra femmorna måste spela upp oss lite och trycka på rakare mot mål. Men framförallt måste vi börja göra mer mål på träningarna. Det är där som allt startar.

Hur skönt var det att ta första vinsten och lämna nedflyttningsplatserna?

- Det var helt otroligt skönt det hade satt sig lite i huvudet men nu är vi inne i det igen.

Förra matchen satt du på bänken, tycker du att du visade coach Jeppsson att du ska få starta i nästa match mot Täby i helgen?

- Det får vi hoppas men det är tuff konkurrens så det är bara att gnugga på och se till så att man förtjänar mer speltid.  


Matchrapporter: Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: