Foto: Per Wiklund
Produktguiden

Världens bästa spelare har bytt klubbmärke

ANNONS

Oxdogs satsning på damsidan - värvar Anna Wijk: "Vi har de hetaste klubborna just nu"

Anna Wijk har inte bara bytt lag och division det här året. Storvretas nyförvärv har också valt att byta leverantör av klubbor. Efter många år på Unihoc har Oxdog lyckats värva centerstjärnan.

– Det känns väldigt kul. Hon är ändå Sveriges bästa spelare genom tiderna, och världens bästa, vill jag säga. Sedan är hon en otroligt bra person också, säger Oxdogs Mattias Eklund till Innebandymagazinet.

Anna Wijk har valt Oxdogs Ultralight 29. Och självklart är klubban vit, stjärnans favoritfärg.

– Hon har kört med Unihoc i 11 år tror jag, men blev sugen på en nytändning. Hon har ju gått ner i Allsvenskan men är fortfarande en megastjärna och vi har de hetaste klubborna just nu, så hon har tittat på oss och vi fick ihop en bra deal.

Detta är en del av Oxdogs satsning på damsidan. I veckan gjorde man även klart med Nacka Wallenstams finska landslagsspelare Trine Sällström. 

– Vi är otroligt starka i Finland och dominerar marknaden där. Men vi har varit lite svaga på damsidan i Sverige. Sedan tidigare har vi Kauppi-systrarna (Vera och Oona), men nu har vi hela Thorengruppen som fått många landslagsspelare. Sedan har vi även Västerås Rönnby och Lund, och några i U19-landslaget. Så vi satsar på tjejsidan också.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka AIK segrade i toppmötet mot Storvreta Stark defensiv när Storvreta vann mot IBF Falun Utveckling

Den här artikeln handlar om: